
Deze week staat de heerlijke Turkse keuken in de spotlight, elke dag verschijnen er een of meerdere Turkse of Turks geïnspireerde recepten. Een keuken met veel kleurrijke en kruidige gerechten waar vaak groenten in de kijker staan, helemaal mijn ding dus.
De Turkse keuken is een keuken die me dicht bij het hart ligt, mijn lieve man is in Turkije geboren en samen hebben wij twee prachtige dochters. Ik leer mezelf Turks koken zodat ik dit ook met onze dochters kan meegeven in de toekomst.
En toch... moest het van mijn man afhangen, zouden wij elke dag Vlaamse kost eten. Hij eet niets liever dan stoofvlees, witloof, steak, mosselen... met een pintje er bij :)
Ik geef alvast enkele tips mee:
✨ Alle speciale ingrediënten koop in in de Turkse of midden-oosterse supermarkt. Bijvoorbeeld:
✨ Al Taj in Wilsele
✨ Great Market in Schaarbeek
✨ Candan in Schaarbeek
Elke grote stad heeft wel enkele goede winkels
✨ Zo een groot land, waar elke regio en familie hun eigen recept heeft voor de klassiekers. Intimiderend om er aan te beginnen. Ik pas alles aan naar mijn eigen smaak en technieken, met ingredienten die voor mij makkelijk te vinden zijn. ik adviseer iedereen om dit ook te doen.
Dag 1:



Dag 2:


Dag 3


Dag 4


댓글