top of page

"Kısır": pittige bulgursalade

Foto van schrijver: Leen Leen

Een lekkere Turkse salade met bulgur, die zeer veel smaak heeft. Super lekker als bijgerecht of eigenlijk gewoon zo.


Voor 6 personen als bijgerecht

30 minuten werk


1 glas bulgur (150 gram)

1,5 glas heet water (225 milliliter)

1 kleine ui

2 eetlepels paprika puree

2 eetlepels tomaten puree

Scheutje olijfolie

1 theelepel pul biber

1/2 theelepel zwarte peper

1 theelepel uienpoeder

1/2 theelepel paprikapoeder

3 eetlepels granaat appel siroop

1 turkse komkommer of 1/4 grote komkommer

1 lente ui

1 tomaat

Handje verse platte peterselie

Om af te werken: citroensap


Versiering:

Komkommer

Tomaat

Citroen



✨ Meng de bulgur en het heet water in een kom, zet er een bord over en laat 15 minuten staan.

✨ Snij ondertussen de ui in fijne blokjes.

✨ Doe de olijfolie in een pan en bak de ui tot ze bruin is.

✨ Voeg de paprika en tomatenpuree toe aan de ui en bak even mee.

✨ Doe het ui mengsel bij de bulgur en meng goed.

✨ Voeg de pul biber, peper, uienpoeder, paprikapoeder en granaatappel siroop toe. Meng goed.

✨ Snij de lente ui, peterselie, tomaat en komkommer fijn en voeg toe.

✨ Laat goed afkoelen in de koelkast.

✨ Versier met komkommer, tomaat en citroen.

Komentarze


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page