
Een lekkere Turkse salade met bulgur, die zeer veel smaak heeft. Super lekker als bijgerecht of eigenlijk gewoon zo.
Voor 6 personen als bijgerecht
30 minuten werk
1 glas bulgur (150 gram)
1,5 glas heet water (225 milliliter)
1 kleine ui
2 eetlepels paprika puree
2 eetlepels tomaten puree
Scheutje olijfolie
1 theelepel pul biber
1/2 theelepel zwarte peper
1 theelepel uienpoeder
1/2 theelepel paprikapoeder
3 eetlepels granaat appel siroop
1 turkse komkommer of 1/4 grote komkommer
1 lente ui
1 tomaat
Handje verse platte peterselie
Om af te werken: citroensap
Versiering:
Komkommer
Tomaat
Citroen
✨ Meng de bulgur en het heet water in een kom, zet er een bord over en laat 15 minuten staan.
✨ Snij ondertussen de ui in fijne blokjes.
✨ Doe de olijfolie in een pan en bak de ui tot ze bruin is.
✨ Voeg de paprika en tomatenpuree toe aan de ui en bak even mee.
✨ Doe het ui mengsel bij de bulgur en meng goed.
✨ Voeg de pul biber, peper, uienpoeder, paprikapoeder en granaatappel siroop toe. Meng goed.
✨ Snij de lente ui, peterselie, tomaat en komkommer fijn en voeg toe.
✨ Laat goed afkoelen in de koelkast.
✨ Versier met komkommer, tomaat en citroen.
Komentarze