
Mercimek çorbası... een gevoelig onderwerp in dit huis :) Ik heb het al heel vaak gemaakt, met de bedoeling de linzensoep van het restaurant waar we die vaak eten te kopiëren. Er zijn al zeker zes versies gepasseerd in het verleden. Deze komt het dichtste bij en kreeg een 10/10 van mijn partner. Om te versieren doe ik er een lekkere chili boter op. Soms word dit gedaan met gedroogde munt in plaats van chili, dat kies je naar eigen smaak.
Voor 6 personen als voorgerecht of bijgerecht
30 minuten werk
100 gram rode linzen
1,2 liter kippen bouillon, of water met 2 blokjes bouillon
1 kleine aardappel (ongeveer 50 gram)
1 kleine wortel (ongeveer 50 gram)
1/4 theelepel komijn
Peper naar smaak
Scheutje olie
Chiliboter:
50 gram boter
1 eetlepel pul biber
Snuf zout
Om af te werken:
Verse peterselie
Citroen
✨ Schil en snij de ui, wortel en aardappel in blokjes.
✨ Stoof de ui in een beetje olie tot ze glazig is.
✨ Voeg alle andere ingrediënten toe en laat 20 minuten koken.
✨ Maak ondertussen de chili boter: doe alles in een klein pannetje en laat smelten, bak 1 minuut.
✨ Mix de soep met een staafmixer.
✨ Serveer kokend heet met een beetje chili boter er door en afgewerkt met versie peterselie en citroensap.
Comments