top of page

"Mercimek çorbası": rode linzensoep

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 18 sep 2024
  • 1 minuten om te lezen

Mercimek çorbası... een gevoelig onderwerp in dit huis :) Ik heb het al heel vaak gemaakt, met de bedoeling de linzensoep van het restaurant waar we die vaak eten te kopiëren. Er zijn al zeker zes versies gepasseerd in het verleden. Deze komt het dichtste bij en kreeg een 10/10 van mijn partner. Om te versieren doe ik er een lekkere chili boter op. Soms word dit gedaan met gedroogde munt in plaats van chili, dat kies je naar eigen smaak.


Voor 6 personen als voorgerecht of bijgerecht

30 minuten werk


100 gram rode linzen

1,2 liter kippen bouillon, of water met 2 blokjes bouillon

1 kleine aardappel (ongeveer 50 gram)

1 kleine wortel (ongeveer 50 gram)

1/4 theelepel komijn

Peper naar smaak

Scheutje olie


Chiliboter:

50 gram boter

1 eetlepel pul biber

Snuf zout


Om af te werken:

Verse peterselie

Citroen



✨ Schil en snij de ui, wortel en aardappel in blokjes.

✨ Stoof de ui in een beetje olie tot ze glazig is.

✨ Voeg alle andere ingrediënten toe en laat 20 minuten koken.

✨ Maak ondertussen de chili boter: doe alles in een klein pannetje en laat smelten, bak 1 minuut.

✨ Mix de soep met een staafmixer.

✨ Serveer kokend heet met een beetje chili boter er door en afgewerkt met versie peterselie en citroensap.


Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page