top of page

"Cacık": koude komkommer-yoghurt soep

Foto van schrijver: Leen Leen

Cacık is de Turkse neef van de Griekse tzatziki, er zijn wel enkele verschillen die soms voor discussie zorgen op internet. Vooral over welke van de twee het lekkerste is, maar dat laat in in het midden. Om te beginnen is cacık veel losser van consistentie als tzatziki, en word er gedroogde munt toegevoegd in plaats van dille. De consistentie van de cacık hangt af van de kok, en of je eerder een dip of soep wil. Tenslotte wordt de komkommer in cacık vaak in stukjes gesneden, en voor in tzatziki geraspt. In sommige regio's in Turkije wordt de komkommer toch geraspt, dit kan je dus zelf kiezen.


Voor 6 personen als bijgerecht

10 minuten werk


250 gram volle yoghurt

50 ml water

3 turkse komkommer of 1 grote komkommer

1 eetlepel gedroogde munt

2 teentjes knoflook

Scheutje olijfolie



✨ Was en snij de komkommer in zeer fijne blokjes, doe ze in een kom?

✨ Plet de knoflook tot moes en voeg toe.

✨ Voeg de yoghurt, water, munt, en olijfolie toe en meng goed.

✨ Versier eventueel met nog wat gedroogde munt en olijfolie.


1 Kommentar


Sema Sariyildiz
Sema Sariyildiz
19. Sept. 2024

Geweldig

Gefällt mir

Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page