"Zeytinyağlı taze fasülye": boontjes met olijfolie en tomaat
- Leen
- 17 sep 2024
- 1 minuten om te lezen

Dit type gestoofde groenten met tomaat en olijfolie heb ik in Turkije vaak gegeten, dit werd toen koud geserveerd. Ondertussen heb ik geleerd dat dit in de zomer meestal koud geserveerd wordt, en in de winter warm. Deze versie is met boontjes, een van mijn favoriete groenten.
Ik heb de boontjes apart gebakken en dan in de saus gedaan, omdat ik dit zelf zo lekkerder vind. Normaal worden de boontjes mee gestoofd in de saus. Ik serveerde dit bij barbecue.
Voor 4 personen als bijgerecht
30 minuten werk
3 verse rijpe tomaten
1/2 rode paprika
1 ui
500 gram boontjes (of snijbonen)
1 teen knoflook
Peper en zout naar smaak
5 eetlepels olijfolie
Verse peterselie om af te werken

✨ Snipper de ui, snij de paprika en tomaat in blokjes, plet en hak de knoflook.
✨ Doe de olijfolie in een pan.
✨ Stoof de ui kort aan.
✨ Voeg de paprika en tomaat toe.
✨ Voeg de knoflook, peper en zout toe.
✨ Laat 15 minuten sudderen.
✨ Bak ondertussen de boontjes, in een pan of in de airfryer (15 minuten op 180 graden).
✨ OF stoof de boontjes mee in de saus tot ze gaar zijn.
✨ Werk af met verse peterselie.
Comments