
Deze soep maakte ik toen wij verkouden waren en was zooo lekker. Een volwaardige maaltijd, met groenten, vlees en aardappelen... en vol smaak.
Voor 6 personen als maaltijd
1 uur werk
500 gram rundsgehakt of lamsgehakt
500 gram aardappelen
2 grote witte uien
1 gele of rode paprika
1 blik tomatenblokjes
1 eetlepel tomaten concentraat
1 theelepel pul biber
1 eetlepel gedroogde munt
1 eetlepel gedroogde peterselie
3 tenen knoflook
2 eetlepels rundbouillon concentraat (of 2 blokjes)
1.5 liter water
50 gram boter
Een scheutje olie
Zout en peper naar smaak
Verse peterselie om af te werken
Sap van 1 citroen om af te werken
✨️ Kruid het gehakt naar smaak. Dit is optioneel omdat ze in smaakvolle bouillon gekookt worden.
✨️ Rol kleine balletjes van het gehakt, zo klein mogelijk.
✨️ Bereid de groenten voor: snipper de ui, snij de paprika in blokjes, schil de aardappelen en snij in blokjes, hak de knoflook.
✨️ In een grote pot bak de ui en tomatenconcentraat in boter en olie, tot de ui glazig word.
✨️Voeg de al de rest toe behalve de peterselie en citroensap.
✨️ Laat alles rustig koken tot de balletjes en aardappel goed gaar zijn, ongeveer 15 a 20 minuten.
✨️ Kruid af naar smaak.
✨️ Werk af met verse peterselie en citroensap.
留言