top of page

"Köfteli patates çorba": Tomaten soep met balletjes en aardappel

Foto van schrijver: Leen Leen

Deze soep maakte ik toen wij verkouden waren en was zooo lekker. Een volwaardige maaltijd, met groenten, vlees en aardappelen... en vol smaak.


Voor 6 personen als maaltijd

1 uur werk


500 gram rundsgehakt of lamsgehakt

500 gram aardappelen

2 grote witte uien

1 gele of rode paprika

1 blik tomatenblokjes

1 eetlepel tomaten concentraat

1 theelepel pul biber

1 eetlepel gedroogde munt

1 eetlepel gedroogde peterselie

3 tenen knoflook

2 eetlepels rundbouillon concentraat (of 2 blokjes)

1.5 liter water

50 gram boter

Een scheutje olie

Zout en peper naar smaak


Verse peterselie om af te werken

Sap van 1 citroen om af te werken






✨️ Kruid het gehakt naar smaak. Dit is optioneel omdat ze in smaakvolle bouillon gekookt worden.

✨️ Rol kleine balletjes van het gehakt, zo klein mogelijk.

✨️ Bereid de groenten voor: snipper de ui, snij de paprika in blokjes, schil de aardappelen en snij in blokjes, hak de knoflook.

✨️ In een grote pot bak de ui en tomatenconcentraat in boter en olie, tot de ui glazig word.

✨️Voeg de al de rest toe behalve de peterselie en citroensap.

✨️ Laat alles rustig koken tot de balletjes en aardappel goed gaar zijn, ongeveer 15 a 20 minuten.

✨️ Kruid af naar smaak.

✨️ Werk af met verse peterselie en citroensap.

留言


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page