top of page

"Gavurdağı salatası": salade met walnoten

Foto van schrijver: Leen Leen

Nog een lekkere salade met een frisse zoete dressing, die ik serveerde bij barbecue.


Voor 6 personen als bijgerecht

30 minuten werk + een nachtje trekken


50 gram walnoten

6 tomaten

1/2 groene paprika

1/2 rode ui

1 teen knoflook

Handje verse platte peterselie

2 lente ui


Dressing:

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels granaatappel siroop

1/2 theelepel sumac

1/2 theelepel gedroogde munt

Sap van 1/2 citroen

Zout en peper naar smaak



✨ Pel de tomaten door ze in te snijden en kort te koken in water.

✨ Haal ook de pitjes uit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes.

✨ Rooster de walnoten in een droge pan en voeg toe aan de tomaten.

✨ Snij de paprika, rode ui, lente ui en peterselie fijn en voeg toe.

✨ Plet de knoflook tot moes en voeg toe.

✨ Meng alle ingrediënten voor de dressing en voeg toe.

✨ Laat de salade een nachtje trekken in de koelkast.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page