
Nog een lekkere salade met een frisse zoete dressing, die ik serveerde bij barbecue.
Voor 6 personen als bijgerecht
30 minuten werk + een nachtje trekken
50 gram walnoten
6 tomaten
1/2 groene paprika
1/2 rode ui
1 teen knoflook
Handje verse platte peterselie
2 lente ui
Dressing:
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels granaatappel siroop
1/2 theelepel sumac
1/2 theelepel gedroogde munt
Sap van 1/2 citroen
Zout en peper naar smaak
✨ Pel de tomaten door ze in te snijden en kort te koken in water.
✨ Haal ook de pitjes uit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes.
✨ Rooster de walnoten in een droge pan en voeg toe aan de tomaten.
✨ Snij de paprika, rode ui, lente ui en peterselie fijn en voeg toe.
✨ Plet de knoflook tot moes en voeg toe.
✨ Meng alle ingrediënten voor de dressing en voeg toe.
✨ Laat de salade een nachtje trekken in de koelkast.
Comments