
Pho bouillon zelf maken duurt enorm lang, beenderen roosteren en dan uren lang laten koken... daar had ik geen zin in dus maakte deze snelle pho met rundvlees. Uren werk bespaard maar een enorm klein smaakverschil.
Voor 6 personen als hoofdgerecht
Voor de bouillon:
500 ml runderbouillon van goede kwaliteit bvb van "chef",
1 eetlepel vijfkruidenpoeder
1 theelepel uipoeder
20 ml lichte sojasaus
2 liter water
Voor de toppings:
600 gram steak bvb entrecote
100 gram sojascheuten
50 gram verse koriander
50 gram verse munt
1 rode ui
2 spaanse chilipepers
5 stuks lente ui
3 limoenen
600 gram rijstnoedels (10 a 12mm breed)

✨️ Vries het vlees 2 uur in om vlotter de kunnen snijden.
✨️ Doe alle ingredienten voor de bouillon in een grote pot en laat 10 minuten door koken zodat de smaken elkaar leren kennen. Proef en kruid bij naar smaak.
✨️ Bereid de toppings voor: Snij het vlees in super dunne plakjes. Hak de munt en koriander. Snij schijfjes van de chili, lente ui en rode ui. Snij de limoenen in partjes
✨️ Kook de rijst noedels gaar.
✨️ Doe in elke kom een handje noedels en schik de andere topping er mooi bovenop. Ook het rauwe rundvlees.
✨️ Giet enkele pollepels van de hete bouillon over het rundvlees. Door de hete bouillon zullen de fijne plakjes vlees garen.
✨️ Serveer onmiddellijk kokend heet.
Comments