top of page

Quiche met spek en champignons

Foto van schrijver: Leen Leen

Een quiche vind ik altijd lekker als lunch. Gewoon zo of met een slaatje bij. De mogelijkheden zijn eindeloos. Deze is met spek en champignons.


Voor 6 personen

1 uur werk


1 bladerdeeg bodem

4 eieren

100 ml room

100 gram geraspte emmental

250 gram champignons

1 grote ui

200 gram spekjes

Peper en zout naar smaak

Verse peterselie om af te werken



✨ Verwarm de oven voor op 180 graden.

✨ Bedek een ronde vorm met bakpapier en leg het bladerdeeg er in. Prik met een vork enkele keren in het deeg.

✨ Bak het deeg 15 minuten tot het half gaar is. Dit mag eventueel blind gebakken worden met bakparels of rijst maar dit heb ik niet gedaan.

✨ Bak ondertussen het spek in een pan tot het krokant is en hou apart.

✨ Bak de ui en champignons tot ze gaar zijn en hou apart.

✨ Breek de eieren in een kommetje en kluts met de room, kruid met peper en zout naar smaak.

✨ Voeg de kaas toe aan de eieren en meng goed.

✨ Waneer de bodem half gaar is, stort het spek, champignons en ui uit over de bodem.

✨ Giet de eieren er gelijkmatig over heen.

✨ Bak gedurende 25 minuten op 180 graden of tot de eieren gaar zijn.

✨ Smakelijk!

Comentários


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page