
Een quiche vind ik altijd lekker als lunch. Gewoon zo of met een slaatje bij. De mogelijkheden zijn eindeloos. Deze is met spek en champignons.
Voor 6 personen
1 uur werk
1 bladerdeeg bodem
4 eieren
100 ml room
100 gram geraspte emmental
250 gram champignons
1 grote ui
200 gram spekjes
Peper en zout naar smaak
Verse peterselie om af te werken
✨ Verwarm de oven voor op 180 graden.
✨ Bedek een ronde vorm met bakpapier en leg het bladerdeeg er in. Prik met een vork enkele keren in het deeg.
✨ Bak het deeg 15 minuten tot het half gaar is. Dit mag eventueel blind gebakken worden met bakparels of rijst maar dit heb ik niet gedaan.
✨ Bak ondertussen het spek in een pan tot het krokant is en hou apart.
✨ Bak de ui en champignons tot ze gaar zijn en hou apart.
✨ Breek de eieren in een kommetje en kluts met de room, kruid met peper en zout naar smaak.
✨ Voeg de kaas toe aan de eieren en meng goed.
✨ Waneer de bodem half gaar is, stort het spek, champignons en ui uit over de bodem.
✨ Giet de eieren er gelijkmatig over heen.
✨ Bak gedurende 25 minuten op 180 graden of tot de eieren gaar zijn.
✨ Smakelijk!
Comentários