top of page

Quiche met spek en champignons

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 15 nov 2024
  • 1 minuten om te lezen
ree

Een quiche vind ik altijd lekker als lunch. Gewoon zo of met een slaatje bij. De mogelijkheden zijn eindeloos. Deze is met spek en champignons.


Voor 6 personen

1 uur werk


1 bladerdeeg bodem

4 eieren

100 ml room

100 gram geraspte emmental

250 gram champignons

1 grote ui

200 gram spekjes

Peper en zout naar smaak

Verse peterselie om af te werken



✨ Verwarm de oven voor op 180 graden.

✨ Bedek een ronde vorm met bakpapier en leg het bladerdeeg er in. Prik met een vork enkele keren in het deeg.

✨ Bak het deeg 15 minuten tot het half gaar is. Dit mag eventueel blind gebakken worden met bakparels of rijst maar dit heb ik niet gedaan.

✨ Bak ondertussen het spek in een pan tot het krokant is en hou apart.

✨ Bak de ui en champignons tot ze gaar zijn en hou apart.

✨ Breek de eieren in een kommetje en kluts met de room, kruid met peper en zout naar smaak.

✨ Voeg de kaas toe aan de eieren en meng goed.

✨ Waneer de bodem half gaar is, stort het spek, champignons en ui uit over de bodem.

✨ Giet de eieren er gelijkmatig over heen.

✨ Bak gedurende 25 minuten op 180 graden of tot de eieren gaar zijn.

✨ Smakelijk!

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page