
Eerlijk gezegd, deze is mijn favoriet. Een speciale combinatie. Zeker niet voor iedereen. Maar voor mij, ZO lekker.
Voor 6 personen
30 minuten werk
500 gram orecchiette:
2 aubergines
2 blikjes makreel met zonnebloemolie
2 eetlepels ansjovispasta (of gehakte ansjovis)
200 ml passata
4 tenen knoflook
100 gram pecannoten
1 ui
1 citroen
Olie, peper en zout
Om af te werken:
100 gram kappertjes
Enkele blaadjes verse basilicum
✨️ Snij de ui fijn en hak de knoflook.
✨️ Fruit de ui en knoflook in een grote pan, gebruik wat olie van de makreel voor extra smaak.
✨️ Schil en snij de aubergine in fijne blokjes en voeg toe aan de ui samen met 300 ml water, de ansjovispasta en de passata.
✨️ Laat de aubergine traag garen tot deze volledig gesmolten is.
✨️ Kook ondertussen de orecchiette volgens de instructies op het pak.
✨️ Hak de pecannoten grof.
✨️ Voeg vlak voor het serveren de makreel, pecannoten, sap van de citroen en peper en zout naar smaak toe. Voeg eventueel ook wat pasta water toe voor een lossere saus.
Voor de afwerking:
✨️ Bak de kappertjes in een beetje olie tot ze krokant zijn.
✨️ Schep de pasta op een bord en versier met enkele stukjes makreel, kappertjes, pecannoten en enkele blaadjes basilicum.
تعليقات