top of page

Makkelijke Lahmacun met brick deeg

Foto van schrijver: Leen Leen




Voor 3 stuks:

1 pak brick deeg (of liever nog yufka)

50 ml water

50 gram bloem

200 gram rundsgehakt

1/2 tomaat

1/4 paprika

1/2 ui

10 gram verse koriander of peterselie

1 eetlepel paprika pasta

1 theelepel tomaten concentraat

2 tenen knoflook

Peper en zout


1 rode ui

1 theelepel sumac

50 gram verse koriander of peterselie

1 citroen


✨️ Verwarm de oven voor op 220 graden.

✨️ Snij de tomaat, paprika en ui grof. Doe in een hakmolentje samen met de koriander, paprika pasta, tomaten concentraat, knolfook en paper en zout. Mix tot een gladde substantie.

✨️ Voeg dit toe aan het gehakt en meng goed.

✨️ Maak een papje van de bloem en het water.

✨️ Leg op een bakplaat een vel bakpapier, leg hier op 1 vel brickdeeg. Smeer een dunne laag van het bloem papje er op.

✨️ Herhaal dit tot er 3 vellen brick deeg op elkaar liggen. De de bovenste hoeft geen papje.

✨️ Doe 1/3 van de vulling op het deeg en smeer goed uit.

✨️ Bak de lahmacun 8 minuten tot de randen krokant zijn en het vlees gaar.

✨️ Snij de rode ui in fijne ringen en meng met de sumac.

✨️ Pluk de blaadjes van de koriander.

✨️ Werk de lahmacun af met de rode ui, koriander en enkele druppels citroensap.

Comentarios


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page