
Voor 3 stuks:
1 pak brick deeg (of liever nog yufka)
50 ml water
50 gram bloem
200 gram rundsgehakt
1/2 tomaat
1/4 paprika
1/2 ui
10 gram verse koriander of peterselie
1 eetlepel paprika pasta
1 theelepel tomaten concentraat
2 tenen knoflook
Peper en zout
1 rode ui
1 theelepel sumac
50 gram verse koriander of peterselie
1 citroen
✨️ Verwarm de oven voor op 220 graden.
✨️ Snij de tomaat, paprika en ui grof. Doe in een hakmolentje samen met de koriander, paprika pasta, tomaten concentraat, knolfook en paper en zout. Mix tot een gladde substantie.
✨️ Voeg dit toe aan het gehakt en meng goed.
✨️ Maak een papje van de bloem en het water.
✨️ Leg op een bakplaat een vel bakpapier, leg hier op 1 vel brickdeeg. Smeer een dunne laag van het bloem papje er op.
✨️ Herhaal dit tot er 3 vellen brick deeg op elkaar liggen. De de bovenste hoeft geen papje.
✨️ Doe 1/3 van de vulling op het deeg en smeer goed uit.
✨️ Bak de lahmacun 8 minuten tot de randen krokant zijn en het vlees gaar.
✨️ Snij de rode ui in fijne ringen en meng met de sumac.
✨️ Pluk de blaadjes van de koriander.
✨️ Werk de lahmacun af met de rode ui, koriander en enkele druppels citroensap.
Comentarios