top of page

Tomaat en burratasalade met appel en mosterddressing

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 13 jun
  • 1 minuten om te lezen

Dit is al de derde salade met burrata op korte tijd, ik ben een beetje geobsedeerd door burrata. Het is dan ook zo lekker en veelzijdig. Het thema van deze salade is "mosterd", deze salade is namelijk met mosterd, mosterdkaviaar (ingemaakte mosterdzaadjes), en bladmosterd.


Voor 4 personen als bijgerecht of 1 persoon als hoofdgerecht

10 minuten werk


1 burrata

1 coeur de boeuf tomaat

1 granny smith appel

Mosterdkaviaar, kan je kopen van Kesbeke of zelf maken, recept vind je hier

Enkele blaadjes bladmosterd om af te werken (of rucola). Bladmosterd is te koop als plantje bij aveve.

Peper en zout naar smaak


Voor de dressing:

1 theelepel scherpe mosterd

2 eetlepels appelsap

1 theelepel honing

2 eetlepels olijfolie

Peper en zout naar smaak



✨ Snij de tomaat in dunne schijven en leg op het bord.

✨ Trek de burrata uit elkaar en schik over de tomaat.

✨ Snij de appel in dunne schijfjes en leg in clusters op de tomaat.


✨ Leg hoopjes mosterdkaviaar op de salade.

✨Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Giet over de salade.

✨ Werk af met bladmosterd, peper en zout.



Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page