Tomaat en burratasalade met appel en mosterddressing
- Leen
- 13 jun
- 1 minuten om te lezen

Dit is al de derde salade met burrata op korte tijd, ik ben een beetje geobsedeerd door burrata. Het is dan ook zo lekker en veelzijdig. Het thema van deze salade is "mosterd", deze salade is namelijk met mosterd, mosterdkaviaar (ingemaakte mosterdzaadjes), en bladmosterd.
Voor 4 personen als bijgerecht of 1 persoon als hoofdgerecht
10 minuten werk
1 burrata
1 coeur de boeuf tomaat
1 granny smith appel
Mosterdkaviaar, kan je kopen van Kesbeke of zelf maken, recept vind je hier
Enkele blaadjes bladmosterd om af te werken (of rucola). Bladmosterd is te koop als plantje bij aveve.
Peper en zout naar smaak
Voor de dressing:
1 theelepel scherpe mosterd
2 eetlepels appelsap
1 theelepel honing
2 eetlepels olijfolie
Peper en zout naar smaak
⨠Snij de tomaat in dunne schijven en leg op het bord.
⨠Trek de burrata uit elkaar en schik over de tomaat.
⨠Snij de appel in dunne schijfjes en leg in clusters op de tomaat.

⨠Leg hoopjes mosterdkaviaar op de salade.
āØMeng alle ingrediĆ«nten voor de dressing door elkaar. Giet over de salade.
⨠Werk af met bladmosterd, peper en zout.
Comments