
Ingemaakte zaadjes zie ik de laatste tijd regelmatig passeren op restaurant. Het ziet er een beetje uit als kaviaar. Een zeer leuke toevoeging aan verschillende gerechten. Beetje krokant, zoet en zuur.
Ik maakte drie varianten: gele mosterdzaadjes, zwarte mosterdzaadjes en korianderzaadjes. In onderstaand voorbeeld gebruikte ik gele mosterdzaadjes maar voor alle drie is het dezelfde bereiding.

Voor 1 potje
30 minuten werk
70 gram mosterdzaadjes
50 ml water
50 ml azijn
4 gram zout
10 gram suiker

✨ Breng een pot met water aan de kook.
✨ Kook de mosterdzaadjes gedurende 10 minuten.
✨ Proef, als de zaadjes nog te bitter zijn kook je ze nog een keer in vers water.
✨ Giet en spoel ze af.
✨ Warm het water met de azijn op, het hoeft niet te koken.
✨ Voeg het zout en de suiker toe en roer tot het opgelost is.
✨ Doe de mosterdzaadjes in een potje en giet de hete vloeistof er op.
✨ Sluit het potje onmiddellijk en bewaar na het afkoelen in de koelkast.
✨ Ze zijn zéker 2 maanden houdbaar.
✨ Gebruik ze om gerechten af te werken.
Comments