top of page

Ravioli en courgette ovenschotel

Foto van schrijver: Leen Leen

Deze ovenschotel is super makkelijk te maken. Het is dan ook bijna helemaal vals gespeeld, met gekochte tomatensaus en ravioli. Op voorhand voorbereid en gewoon nog in de oven wanneer we wouden eten. Soms mag dat een keer.


Voor 4 personen

15 minuten werk + 30 minuten in de oven


500 gr verse girasoli, ravioli of andere gevulde pasta, ik gebruikte girasoli gevuld met ricotta en spinazie.

200 ml water

400 ml tomatensaus

2 eetlepels tomatenpuree

2 courgettes

Olie

2 bollen mozzarella



✨ Snij de courgette in schijfjes, kruid met peper en zout en bak ze. Ik deed dit in de airfryer 10 minuten op 200 graden met een beetje oliespray. Kan natuurlijk ook in de oven of in de pan.

✨ Giet de tomatensaus, water en tomatenpuree in een maatbeker en meng goed. Kruid eventueel bij naar smaak extra vocht is nodig om de ovenschotel sappig te houden, de pasta slorpt veel vocht op.

✨ Maak laagjes in deze volgorde: tomatensaus - pasta - courgette, herhaal tot alles op is.

✨ Snij de mozzarella in schijfjes en leg deze er bovenop.

✨ Bak de ovenschotel 30 minuten op 180 graden of tot de pasta gaar is en de kaas gesmolten.


Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page