top of page

"Patateslı et yahni": Turks stoofvlees

Foto van schrijver: Leen Leen

Mannekes hou jullie vast he... Mijn wederhelft zei dat dit gerecht het beste was dat ik al gemaakt heb sinds we samen zijn en ik heb al véél gemaakt voor hem, dus dat wilt iets zeggen. Letterlijk vertaald betekent dit "stoofpot met aardappelen en vlees", de naam "Turks stoofvlees" heb ik zelf aan gegeven.


Voor 4 a 5 personen als hoofdgerecht

30 minuten werk + 2,5 uur pruttelen


1 kg stoofvlees (rund)

1 rode paprika

3 ajuinen

3 tenen look

1 wortel

1 theelepel Turkse chilivlokken (pul biber)

2 eetlepels tomatenpuree (domates salçası)

2 eetlepels paprikapuree (biber salçası tatlı)

700 ml rundsbouillon en 300 ml water

Zout naar smaak

1 kg vastkokende aardappelen


Verse peterselie voor de afwerking.



✨ Doe een scheutje olie in een stoofpot en bak het vlees aan.

✨ Doe de paprika, ajuin, look en wortel in een hakmolen en hak dit fijn, bijna tot moes.

✨ Doe dit bij het vlees en laat even mee aanbakken.

✨ Doe de tomatenpuree, paprikapuree en pul biber bij. Kruid naar smaak met zout.

✨ Doe de bouillon en water er bij. laat 2 tot 3 uur rustig pruttelen met een deksel .

✨ Schil de aardappelen en doe ze er bij. Laat 30 minuten pruttelen zonder deksel.

✨ Werk af met verse peterselie.

✨ Serveer met pilav (rijst), recept vind je hier.


Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page