top of page

"Köfteli pilav": Turkse balletjes met rijst

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 21 sep 2024
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 3 mei

Een klassieker die iedereen wel kent en die hier heel vaak op tafel komt. Er zijn enorm veel variaties van, de meeste met enkel ui en kruiden. In de mijne zit ook paprika en tomatenpuree omdat ik dit heel lekker vind. Er bij serveerde ik pilav en een simpele salade.


Voor 4 personen als hoofdgerecht

45 minuten werk


Voor de balletjes:

700 gr rundsgehakt

2 kleine uien

30 gram verse peterselie

3 eetlepels paprika puree

2 eetlepel tomatenpuree

1/2 theelepel pul biber

2 eetlepels paneermeel

1 ei

zout naar smaak


Voor de pilav:

500 gram langkorrelrijst

800 ml water

100 gram vermicelli

2 eetlepels boter

zout naar smaak


Voor de salade:

3 tomaten

1 komkommer

1 rode ui

1 theelepel sumac

1 eetlepel olijfolie

Peper en zout naar smaak




✨ Snipper de ui en peterselie.

✨ Meng het gehakt met de ui, peterselie, paprika- en tomatenpuree, paneermeel, ei pul biber en zout.

✨ Vorm balletjes van het gehakt, ongeveer 2 eetlepels per balletje.

✨ Bak ze in een pan op laag vuur, tot ze gaar zijn en een bruin gebakken.



✨ In een pan, doe de boter en bak de ongekookt vermicelli tot deze bruin en krokant zijn.

✨ Zet een pot met het water op een laag vuur. Doe wat zout in het water.

✨ Doe de rijst en vermicelli (met de gesmolten boter) in een pot en kook tot de rijst gaar is, ongeveer 18-20 minuten.

✨ Laat de rijst met het deksel op de pot nog 10 minuten rusten. Al het water zou moeten opgenomen zijn.


✨ Maak de salade terwijl de balletjes bakken en de rijst kookt.

✨ Snij alle groenten in blokjes en meng met de olijfolie, sumac, peper en zout.



Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page