
Een klassieker die iedereen wel kent en die hier heel vaak op tafel komt. Er zijn enorm veel variaties van, de meeste met enkel ui en kruiden. In de mijne zit ook paprika en tomatenpuree omdat ik dit heel lekker vind. Er bij serveerde ik pilav en een simpele salade.r.
Voor 4 personen als hoofdgerecht
45 minuten werk
Voor de balletjes:
700 gr lamsgehakt
2 kleine uien
30 gram verse peterselie
3 eetlepels paprika puree
2 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel pul biber
zout naar smaak
Voor de pilav:
500 gram langkorrelrijst
800 ml water
100 gram vermicelli
2 eetlepels boter
zout naar smaak
Voor de salade:
3 tomaten
1 komkommer
1 rode ui
1 theelepel sumac
1 eetlepel olijfolie
Peper en zout naar smaak
✨ Snipper de ui en peterselie.
✨ Meng het gehakt met de ui, peterselie, paprika- en tomatenpuree, pul biber en zout.
✨ Vorm balletjes van het gehakt, ongeveer 2 eetlepels per balletje.
✨ Bak ze in een pan op laag vuur, tot ze gaar zijn en een bruin gebakken.
✨ In een pan, doe de boter en bak de ongekookt vermicelli tot deze bruin en krokant zijn.
✨ Zet een pot met het water op een laag vuur. Doe wat zout in het water.
✨ Doe de rijst en vermicelli (met de gesmolten boter) in een pot en kook tot de rijst gaar is, ongeveer 18-20 minuten.
✨ Laat de rijst met het deksel op de pot nog 10 minuten rusten. Al het water zou moeten opgenomen zijn.
✨ Maak de salade terwijl de balletjes bakken en de rijst kookt.
✨ Sniij alle groenten in blokjes en meng met de olijfolie, sumac, peper en zout.
Comentários