
Voor 6 grote porties
30 minuten werk + 30 minuten in de oven
500 gram penne
1 kleine butternut pompoen
5 tomaten
100 gram gemalen grana padano of parmesan
2 tenen knoflook
300 gram kerstomaten
200 ml light room
Peper en zout
Olijfolie
✨️ snij de butternut pompoen in blokjes en leg op een bakplaat, de schil mag er aan blijven.
✨️ snij de tomaten in vier en leg op dezelfde bakplaat.
✨️ besprenkel met olijfolie, peper en zout.
✨️ rooster in de oven gedurende 30 minuten op 200 graden, tot de randjes bruin zien en de pompoen overgaar is.
✨️ doe de pompoen en tomaat in een blender of maatbeker en blend tot een gladde saus.
✨️ in een pan, fruit de knoflook. Deze pan gebruiken we straks ook om de kerstomaat te bakken.
✨️ voeg de room, knoflook, grana padano, peper en zout toe aan de saus en blend nog eens tot alles goed gemengd is.
✨️ bak de kerstomaten kort aan, tot de schil blaasjes krijgt.
✨️ kook de penne al dente en giet af. Voeg eventueel enkele eetlepels kookvocht toe aan de saus.
✨️ meng de pasta met de saus.
✨️ dresseer in een kom of bord en werk af met de kerstomaten.
Opmerkingen