top of page

Pasta met romige pompoen en tomatensaus

Foto van schrijver: Leen Leen





Voor 6 grote porties

30 minuten werk + 30 minuten in de oven


500 gram penne

1 kleine butternut pompoen

5 tomaten

100 gram gemalen grana padano of parmesan

2 tenen knoflook

300 gram kerstomaten

200 ml light room

Peper en zout

Olijfolie


✨️ snij de butternut pompoen in blokjes en leg op een bakplaat, de schil mag er aan blijven.

✨️ snij de tomaten in vier en leg op dezelfde bakplaat.

✨️ besprenkel met olijfolie, peper en zout.

✨️ rooster in de oven gedurende 30 minuten op 200 graden, tot de randjes bruin zien en de pompoen overgaar is.

✨️ doe de pompoen en tomaat in een blender of maatbeker en blend tot een gladde saus.

✨️ in een pan, fruit de knoflook. Deze pan gebruiken we straks ook om de kerstomaat te bakken.

✨️ voeg de room, knoflook, grana padano, peper en zout toe aan de saus en blend nog eens tot alles goed gemengd is.

✨️ bak de kerstomaten kort aan, tot de schil blaasjes krijgt.

✨️ kook de penne al dente en giet af. Voeg eventueel enkele eetlepels kookvocht toe aan de saus.

✨️ meng de pasta met de saus.

✨️ dresseer in een kom of bord en werk af met de kerstomaten.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page