Maatjes, grijze garnalen, appeldressing en dille
- Leen
- 5 jun
- 2 minuten om te lezen

Dit gerecht is een ode aan de Noordzee. Lekkere maatjes en grijze garnalen, met een super frisse dressing op basis van granny smith appel en limoen.
Maatjes tijdens de crudo week? ja, ze zijn natuurlijk wel gepekeld maar vallen voor mij toch nog onder de categorie "rauw".
Enkele algemene richtlijnen als je vlees of vis rauw wil consumeren:
Gebruik zeer verse vlees of vis, liefst van de visboer of de slager.
Je kan je vlees of vis eerst in de 48 tot 72 vriezer steken en dan vlak voor het eten ontdooien. Zo durf ik wel rauwe vis eten van de supermarkt. In al die jaren dat ik het doe ben ik nog nooit ziek geworden.
Eet onmiddellijk na het klaarmaken op. Laat zeker niet te lang op kamertemperatuur staan.
Voor 2 personen als voorgerecht of 4 personen als hapje
10 minuten werk
2 maatjes
50 gram grijze garnalen
Handjevol zeebanaantjes
1 rode ajuin
Verse dille
Voor de dressing:
2 granny smith appelen
30 ml water
2 limoenen
2 eetlepels groene dille olie, recept vind je hier, of koop deze van het merk Gronn Green
Zout naar smaak
✨ Schil de appel en snij ze in blokjes. Doe dit in een hakmolentje.
✨ Zest de limoen en die dit bij de appel, snij de schil van de limoen en die het vruchtvlees allemaal bij de appel.
✨ Voeg het water en zout toe.
✨ Blend dit tot het er uit ziet als een smoothie.
✨ Duw dit mengsel door een zeef en vang de dressing op.
✨ Snipper de rode ajuin.
✨ Snij de maatjes in mooie stukken.
✨ Schil alle elementen mooi op een bord.
✨ Overgiet met de dressing.
✨ Versier met de groene dille olie.
Comments