top of page

Koreaans rundsgehakt met rijst

Foto van schrijver: Leen Leen



Voor 4 personen als hoofdgerecht

20 minuten werk


600 gram rundsgehakt

1 ui

2 tenen geraspte knoflook

1 theelepel geraspte gember

1 eetlepel bruine suiker

2 eetlepels donkere sojasaus

2 eetlepels lichte sojasaus

2 eetlepels sesamolie

300 gram kleefrijst (ongekookt)

Olie



Om af te werken:

Kimchi

Lente ui

Chilipeper

Sesamzaadjes

Komkommer



✨️ Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking of in een rijstkoker.

✨️ Meng in een kommetje de knoflook, gember, suiker, donkere en lichte sojasaus en sesamolie.

✨️ Snipper de ui fijn, bak deze tot ze glazig is in een pan op middenhoog vuur.

✨️ Voeg het gehakt toe aan de ui en bak rul tot het gaar is.

✨️ Voeg de saus toe en laat inkoken tot de saus een siroopachtige consistentie heeft.

✨️ Schep een portie rijst en een portie vlees op een bord en werk af met kimchi, enkele ringen lente ui en chilipeper, sesamzaadjes en schijfjes komkommer.

Комментарии


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page