
Voor 4 personen als hoofdgerecht
20 minuten werk
600 gram rundsgehakt
1 ui
2 tenen geraspte knoflook
1 theelepel geraspte gember
1 eetlepel bruine suiker
2 eetlepels donkere sojasaus
2 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels sesamolie
300 gram kleefrijst (ongekookt)
Olie
Om af te werken:
Kimchi
Lente ui
Chilipeper
Sesamzaadjes
Komkommer
✨️ Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking of in een rijstkoker.
✨️ Meng in een kommetje de knoflook, gember, suiker, donkere en lichte sojasaus en sesamolie.
✨️ Snipper de ui fijn, bak deze tot ze glazig is in een pan op middenhoog vuur.
✨️ Voeg het gehakt toe aan de ui en bak rul tot het gaar is.
✨️ Voeg de saus toe en laat inkoken tot de saus een siroopachtige consistentie heeft.
✨️ Schep een portie rijst en een portie vlees op een bord en werk af met kimchi, enkele ringen lente ui en chilipeper, sesamzaadjes en schijfjes komkommer.
Комментарии