Voor 3 a 4 personen als hoofdgerecht
45 minuten werk
500 gram kippendij filet (4 stuks)
1 pakje verse koriander (25 gram)
1 teen knoflook
4 eetlepels olijfolie
1 spaanse chilipeper
1 citroen
Peper en zout
✨️ zet een pan op hoog vuur met een beetje olie.
✨️ kruid de kippendijen met peper en zout.
✨️ schoei ze kort aan beide kanten dicht tot ze mooi bruin zien.
✨️ zet het vuur nu laag en laat ze kip nog 10 minuten verder garen, met een deksel er op
✨️ in een hakmolen, doe de koriander (met steeltjes), de knoflook, de olijfolie, de chilipeper, de zeste en sap van de citroen en een snuf zout. Hou eventueel enkele blaadjes koriander en enkele ringen chilipeper apart om af te werken.
✨️ mix tot een gladde saus.
✨️ leg de gare kippendijen op een bord en schep hier over enkele lepels saus. Werk af met koriander blaadjes en enkele ringen chilipeper.
Comments