top of page

In kokosmelk gepocheerde zalm en scampi

Foto van schrijver: Leen Leen

Een delicaat gerechtje met zachte Aziatische smaken. De zalm en scampi worden gepocheerd in kokosmelk en zorgt voor een heerlijke smaak beleving. Een Aziatisch vispannetje, als het ware :)


Voor 3 personen

30 minuten werk


Voor het pocheervocht:

400 ml kokosmelk

200 ml water

1 ui

2 wortelen

3 eetlepels vissaus

3 eetlepels lichte sojasaus

1 stengel citroengras

1 stukje gember

1 eetlepel suiker

1 eetlepel olie


3 zalm filets

15 scampi


Voor de afwerking:

Lente ui

Thaise basilicum

Sesam zaad

Rijst

Basilicum olie



✨ Pel de ui en schil de wortelen

✨ Hak de ui en gember en snij de wortelen in dunne schijfjes.

✨ Doe de ui in een diepe pan en stoof gedurende 2 minuten aan in de olie.

✨ Klop met de achterkant van een mes op het citroengras om de smaken vrij te laten komen.

✨ Voeg de wortel, citroengras en gember toe en laat gedurende 2 minuten mee stoven.

✨ Voeg de kokosmelk, water, vissaus, sojasaus en suiker toe.

✨ Laat 15 minuten pruttelen zodat alle smaken vrij komen.

✨ Doe de zalm en garnalen in het vocht en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

✨ Werk af met gehakte lente ui, thaise basilicum, basilicum olie (recept vind je hier) en sesamzaad.

✨ Serveer bij elke portie een pollepel pocheervocht en rijst.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page