
Een delicaat gerechtje met zachte Aziatische smaken. De zalm en scampi worden gepocheerd in kokosmelk en zorgt voor een heerlijke smaak beleving. Een Aziatisch vispannetje, als het ware :)
Voor 3 personen
30 minuten werk
Voor het pocheervocht:
400 ml kokosmelk
200 ml water
1 ui
2 wortelen
3 eetlepels vissaus
3 eetlepels lichte sojasaus
1 stengel citroengras
1 stukje gember
1 eetlepel suiker
1 eetlepel olie
3 zalm filets
15 scampi
Voor de afwerking:
Lente ui
Thaise basilicum
Sesam zaad
Rijst
Basilicum olie
✨ Pel de ui en schil de wortelen
✨ Hak de ui en gember en snij de wortelen in dunne schijfjes.
✨ Doe de ui in een diepe pan en stoof gedurende 2 minuten aan in de olie.
✨ Klop met de achterkant van een mes op het citroengras om de smaken vrij te laten komen.
✨ Voeg de wortel, citroengras en gember toe en laat gedurende 2 minuten mee stoven.
✨ Voeg de kokosmelk, water, vissaus, sojasaus en suiker toe.
✨ Laat 15 minuten pruttelen zodat alle smaken vrij komen.
✨ Doe de zalm en garnalen in het vocht en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
✨ Werk af met gehakte lente ui, thaise basilicum, basilicum olie (recept vind je hier) en sesamzaad.
✨ Serveer bij elke portie een pollepel pocheervocht en rijst.
Comments