Halloumi en aardbeiensalade, op de barbecue
- Leen
- 4 jul
- 1 minuten om te lezen

Ik ben grote fan van zout en zoet tesamen, zoals deze salade met halloumi, aardbeien en basilicum. Het is een licht maar smaakvol gerecht dat perfect is voor warme dagen, als bijgerecht bij de barbecue, als lunch of als kleurrijk voorgerecht.
Met dit gerecht won ik de "EGGspiration of the month" van Big Green Egg :)
Voor 1 persoon als maaltijd of voor 4 personen als bijgerecht
20 minuten werk
100 gram halloumi
Olie
Voor de aardbeiensalade:
100 gram aardbeien
Enkele blaadjes peterselie
Enkele blaadjes basilicum
1 eetlepel olijfolie
Om af te werken:
Pyramidezout
Groene basilicum olie, recept vind je hier of kan je kopen van het merk Gronn Green.
Peper
Honing
Maak de aardbeiensalade:
Snij de aardbeien doormidden en doe ze in een kommetje.
Hak de peterselie en basilicum en voeg toe aan de aardbeien.
Meng er een beetje olijfolie onder.
Maak de halloumi:
Snij de halloumi in driehoeken.
Smeer ze in met olie.
Bak ze direct boven de kolen op 220 graden, enkele minuten langs elke kant.

Schik de halloumi en aardbeien op een bord.
Werk af met pyramidezout, honing, verse basilicum en basilicumolie.
Comments