"Caldo de pollo": Mexicaanse kippensoep
- Leen
- 9 nov
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 16 nov

Deze Mexicaanse kippensoep maakte ik toen wij een beetje ziek waren. Verwarmend en helend.
Voor 6 personen
2 uur werk
Voor de bouillon:
1 kip of 4 kippenpoten met rugdeel
2 liter water
1 ajuin
2 laurierblaadjes
1 theelepel peper korrels
Voor de soep:
2 tomaten
1 ajuin
2 maiskolven
1 courgette
3 wortelen
4 grote aardappelen
Zout en peper naar smaak
Om af te werken:
Limoensap
Jalapenoschijfjes
Verse koriander
Volg me voor dagelijkse updates op instagram: www.instagram.com/leenkookt
Maak de bouillon:
Pel de ajuin en snij ze in vier.
Doe de kippenpoten met het water, ajuin, laurier en peper in een grote pot.
Breng aan de kook en zet dan het vuur heel laag.
Laat dit 1,5 uur koken.
Schep regelmatig het schuim eraf met een schuimspaan.
Giet de bouillon af door een vergiet.
Doe de bouillon terug in de pot.
Maak de soep:
Doe de tomaten en ajuin in een blender en blend tot het op een smoothie lijkt.
Schil de wortelen en snij in schijven.
Kuis de mais en snij elke kolf in drie stukken.
Snijd de aardappelen in stukken van 3 op 3 cm (schillen hoeft niet).
Snijd de courgette in halve maantjes.

Doe alle groenten in volgorde van gaartijd in de soep:
Begin met de tomaat-ajuin smoothie.
Voeg tegelijk ook de wortelen toe. Laat dit 5 minuten rustig koken.
Voeg de mais en de aardappelen toe. Laat 5 minuten koken.
Voeg de courgette toe. Laat voor de laatste keer 5 minuten koken.
Pluis de kip en voeg toe.
Werk de soep af met verse koriander, jalapeno en limoensap.












Dag Leen, mijn man heeft dit recept klaargemaakt en het was superlekker ( mini maiskolfjes (ipv grote maiskolven) gebruikt en jalapeño uit een bokaaltje!