top of page

Bok choy met Thaise dressing

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 26 sep
  • 1 minuten om te lezen
ree

Het wordt al wat frisser maar dat wil niet zeggend dat wij stoppen met BBQ'en. Vandaag een gegrilde bok choy met een Thaise dressing. In combinatie met een varkens tomahawk en een Thaise papayasalade (som tam).


Voor 4 personen

30 minuten werk


Voor de bok choy en dressing:

  • 1 bok choy (paksoi)


  • 25 gram koriander

  • 1 limoen

  • 1 sjalot

  • 3 eetlepels vissaus

  • 1 theelepel suiker of honing


  • 1 rode chilipeper om af te werken

  • Enkele blaadjes koriander om af te werken.

  • Pindanootjes om af te werken


Voor erbij:



  • Doe de koriander, limoensap, sjalot, vissaus en suiker in een hakmolentje en hak fijn. Doe in een kommetje en zet opzij.

  • Snij de bok choy door de helft.

  • Grill deze op hoog vuur, direct boven de kolen. Tot ze beetgaar is en de buitenste blaadjes lekker krokant.

  • Serveer met de saus er op en wat extra in een kommetje.

  • Snij de chilipeper in ringen.

  • Versier de bok choy met de chilipeper, nootjes en koriander.




  • Grill het vlees gaar en serveer met de dressing en wat zout.


Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page