Voor 3 a 4 pizza bodems:
100 gram zuurdesem starter
600 gram bloem type 00
350 gram water
30 ml olijfolie
10 gram zout
Om te bakken: Olie
✨️ Meng alle ingredienten in een kom tot er een los deeg ontstaat.
✨️ Bedek met een handdoek en laat 1 u rusten.
✨️ Doe 4 sets stretch en folds over 2 uur tijd, elke 30 minuten.
✨️ Laat het deeg 3 a 4 uur rusten op kamertemperatuur.
✨️ Zet het deeg 12 a 18 uur in de koelkast.
✨️ Maak 3 a 4 bollen van het deeg en laat deze nog eens 2 uur op kamertemperatuur rijzen.
✨️ Verwarm de oven voor op 250 graden.
✨️ In een ovenbestedige anti aanbak pan, doe een scheutje olie.
✨️ Duw een bol deeg met de vingertoppen in de pan tot heel de bodem bedekt is.
✨️ Doe hier op de toppings naar keuze.
✨️ Zet de pan op het vuur, op hoog vuur en laat 5 minuten bakken tot de bodem al goudbruin is.
✨️ Zet de pan in de oven en bak de pizza gedurende 8 a 10 minuten goudbruin.
Comments