top of page

Zuurdesem pizza bodem

Foto van schrijver: Leen Leen




Voor 3 a 4 pizza bodems:



100 gram zuurdesem starter

600 gram bloem type 00

350 gram water

30 ml olijfolie

10 gram zout

Om te bakken: Olie



✨️ Meng alle ingredienten in een kom tot er een los deeg ontstaat.

✨️ Bedek met een handdoek en laat 1 u rusten.

✨️ Doe 4 sets stretch en folds over 2 uur tijd, elke 30 minuten.

✨️ Laat het deeg 3 a 4 uur rusten op kamertemperatuur.

✨️ Zet het deeg 12 a 18 uur in de koelkast.

✨️ Maak 3 a 4 bollen van het deeg en laat deze nog eens 2 uur op kamertemperatuur rijzen.

✨️ Verwarm de oven voor op 250 graden.

✨️ In een ovenbestedige anti aanbak pan, doe een scheutje olie.

✨️ Duw een bol deeg met de vingertoppen in de pan tot heel de bodem bedekt is.

✨️ Doe hier op de toppings naar keuze.

✨️ Zet de pan op het vuur, op hoog vuur en laat 5 minuten bakken tot de bodem al goudbruin is.

✨️ Zet de pan in de oven en bak de pizza gedurende 8 a 10 minuten goudbruin.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page