top of page

Zuurdesem pizza bodem

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 9 jul 2024
  • 1 minuten om te lezen




Voor 3 a 4 pizza bodems:



100 gram zuurdesem starter

600 gram bloem type 00

350 gram water

30 ml olijfolie

10 gram zout

Om te bakken: Olie



✨️ Meng alle ingredienten in een kom tot er een los deeg ontstaat.

✨️ Bedek met een handdoek en laat 1 u rusten.

✨️ Doe 4 sets stretch en folds over 2 uur tijd, elke 30 minuten.

✨️ Laat het deeg 3 a 4 uur rusten op kamertemperatuur.

✨️ Zet het deeg 12 a 18 uur in de koelkast.

✨️ Maak 3 a 4 bollen van het deeg en laat deze nog eens 2 uur op kamertemperatuur rijzen.

✨️ Verwarm de oven voor op 250 graden.

✨️ In een ovenbestedige anti aanbak pan, doe een scheutje olie.

✨️ Duw een bol deeg met de vingertoppen in de pan tot heel de bodem bedekt is.

✨️ Doe hier op de toppings naar keuze.

✨️ Zet de pan op het vuur, op hoog vuur en laat 5 minuten bakken tot de bodem al goudbruin is.

✨️ Zet de pan in de oven en bak de pizza gedurende 8 a 10 minuten goudbruin.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page