Zalmforel met kappertjes en olijven
- Leen
- 13 sep
- 1 minuten om te lezen

Nog een variatie op een volledige vis op de BBQ, ik maak het regelmatig omdat het mijn dochter haar lievelingseten is. Ook deze keer heeft ze er heel goed van gegeten. Kindje blij, mama blij. Als sausje maakte ik deze keer eentje op basis van kappertjes en olijven.
Voor de vis:
3 zalmforel
1 eetlepel zout
2 citroenen
Zonnebloemolie
Voor de saus:
1 ajuin
2 eetlepels kappertjes
2 eetlepels zwarte olijven
2 eetlepels vocht van de olijven
3 eetlepels olijfolie
Zeste en sap van 1 citroen
Peper en zout naar smaak
Smeer de zalmforel in met olie en veel zout, zo krijgt ze een lekker krokant korstje op de BBQ.
Laat ze een uurtje in de koelkast trekken.
Snipper de ajuin en doe dit in een gietijzeren of keramiek potje dat op de bbq mag.
Snij de olijven in ringen en doe dit erbij.
Doe hierbij de kappertjes, vocht van de olijven, olijfolie, zeste en sap van de citroen, peper en zout.
Stook de BBQ tot 180 graden.
Zet het potje met de saus erop en laat dit 20 minuten pruttelen.
Snij ondertussen de citroenen in schijven en leg deze op de vis.
Maak de vis vast in een visklem voor de BBQ (zie foto)
Bak de vis 5 minuten langs elke kant, of tot het vel krokant is en de binnenkant gaar en sappig.
Serveer met de saus.




















Opmerkingen