
Steak tartare is een van mijn favoriete Belgische klassiekers, en iedereen weet dat ik grote van ben van de Koreaanse keuken. Dit gerecht staat dus op mijn lijf geschreven Yukhoe is een Koreaans gerecht met rauw rundvlees en een lekkere zoete marinade. Normaal snijden zij het vlees nogal grof, ik heb gekozen om het vlees in zo klein mogelijke blokjes te snijden. Je kan ook gemalen rundvlees gebruiken.
Voor 2 porties
15 minuten werk
250 gram steak (dunne lende of chateaubriand)
2 eetlepels lichte sojasaus
1 theelepel donkere sojasaus
2 eetlepels sesam olie
Snuf zwarte peper
1 eetlepel pijnboompitten (optioneel)
1 theelepel sesamzaad
1 theelepel honing
2 tenen knoflook, gehakt
2 lente ui
1/2 nashi peer (koreaanse peer) of een gewone peer.
2 rauwe eieren of twee soja gepekelde eigelen (recept op mijn site)
Ingemaakte daikon (recept op mijn site)
Extra:
Kimchi
Rijst
Gochugaru
✨️ Leg het rundvlees 2 a 3 uur in de diepvriezer, om makkelijker te kunnen snijden.
✨️ Schil en snij de peer in blokjes, doe deze in een kom
✨️ Snij 1 lente ui in fijne ringen en voeg toe.
✨️ Voeg de pijnboompitten, knoflook, lichte en donkere sojasaus, sesamolie, sesamzaad, zwarte peper en honing toe.
✨️ Snij of hak de steak in zo fijn mogelijke blokjes en voeg toe.
✨️ Meng goed.
✨️ Serveer eventueel op een bedje van rijst, met kimchi, ingelegde daikon, een rauw of gepekeld eigeel en een snufje gochugaru.
ความคิดเห็น