top of page

Yukhoe: Koreaanse steak tartare

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 15 jul 2024
  • 1 minuten om te lezen


Steak tartare is een van mijn favoriete Belgische klassiekers, en iedereen weet dat ik grote van ben van de Koreaanse keuken. Dit gerecht staat dus op mijn lijf geschreven Yukhoe is een Koreaans gerecht met rauw rundvlees en een lekkere zoete marinade. Normaal snijden zij het vlees nogal grof, ik heb gekozen om het vlees in zo klein mogelijke blokjes te snijden. Je kan ook gemalen rundvlees gebruiken.


Voor 2 porties

15 minuten werk


250 gram steak (dunne lende of chateaubriand)

2 eetlepels lichte sojasaus

1 theelepel donkere sojasaus

2 eetlepels sesam olie

Snuf zwarte peper

1 eetlepel pijnboompitten (optioneel)

1 theelepel sesamzaad

1 theelepel honing

2 tenen knoflook, gehakt

2 lente ui

1/2 nashi peer (koreaanse peer) of een gewone peer.

2 rauwe eieren of twee soja gepekelde eigelen (recept op mijn site)

Ingemaakte daikon (recept op mijn site)


Extra:

Kimchi

Rijst

Gochugaru



āœØļø Leg het rundvlees 2 a 3 uur in de diepvriezer, om makkelijker te kunnen snijden.

āœØļø Schil en snij de peer in blokjes, doe deze in een kom

āœØļø Snij 1 lente ui in fijne ringen en voeg toe.

āœØļø Voeg de pijnboompitten, knoflook, lichte en donkere sojasaus, sesamolie, sesamzaad, zwarte peper en honing toe.

āœØļø Snij of hak de steak in zo fijn mogelijke blokjes en voeg toe.

āœØļø Meng goed.

āœØļø Serveer eventueel op een bedje van rijst, met kimchi, ingelegde daikon, een rauw of gepekeld eigeel en een snufje gochugaru.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page