top of page

Soja gepekeld eigeel

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 16 jul 2024
  • 1 minuten om te lezen

Door eigelen enkele dagen in een mengsel met sojasaus te laten liggen, trekt het vocht er uit en het zout er in. Hier door krijgen ze de consistentie van confituur en nemen de smaak van de sojasaus op. Heerlijk als toevoeging op aziatische gerechten zoals rijst, yukhoe, noedels...

Op de foto hier boven staat Yukhoe, recept hiervoor vind je op mijn site.



Voor 6 stuks:

6 eieren (enkel eigeel)

200 ml lichte sojasaus

100 ml mirin



✨ In een potje met deksel, doe de sojasaus en de mirin.

✨ Splits de eieren en laat het eigeel voorzichtig glijden in het sojasaus mengsel.

✨ Laat ze 3 a 4 dagen in de koelkast pekelen.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page