
Al jaren gebruik ik deze super gemakkelijke ingemaakte groenten om vele gerechten af te werken. Salade's, taco's, vlees gerechten en ovenschotels. Eens gemaakt blijft dit wéken goed in de koelkast. Een aanrader. De suiker kan je verminderen of weglaten, ik hou wel van een zoete smaak. Ik hergebruik glazen potten van sauzen, groenten, .... geen speciale weck potten.
Voor het vocht:
1/2 water
1/2 natuur azijn (goedkoopste van de colruyt)
Plus:
3% zout
10% witte kristal suiker
Bijvoorbeeld:
500 ml water
500 ml azijn
30 gram zout
100 gram suiker
Voorbeelden van groenten zoals op de foto:
Radijsjes in kwartjes gesneden.
Wortels in slierten.
Daikon in blokjes met een theelepel kurkuma voor de kleur.
Rode ui in halve ringen.
Andere groenten die eventueel zouden kunnen:
Bloemkool met enkele blokjes rode biet, worden prachtig roze.
Komkommer schijfjes.
Rammenas.
Gember.
Gele of witte ui.
...
✨️ Breng alle ingredienten voor het vocht aan de kook en laat 2 minuten koken, of tot de suiker opgelost is.
✨️ Snij de groenten en doe deze in een propere glazen pot.
✨️ Giet het vocht er heet over en draai de potten onmiddellijk dicht.
✨️ Laat de potten afkoelen en plaats deze in de koelkast.
✨️ Na 24u zijn ze klaar, en blijven weken goed.
Comentários