top of page

Zoetzuur ingemaakte groenten

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 15 jul 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 3 mei





Al jaren gebruik ik deze super gemakkelijke ingemaakte groenten om vele gerechten af te werken. Salade's, taco's, vlees gerechten en ovenschotels. Eens gemaakt blijft dit wéken goed in de koelkast. Een aanrader. De suiker kan je verminderen of weglaten, ik hou wel van een zoete smaak. Ik hergebruik glazen potten van sauzen, groenten, .... geen speciale weck potten.




Voor het vocht:

1/2 water

1/2 natuur azijn (goedkoopste van de colruyt)

Plus:

3% zout

10% witte kristal suiker


Bijvoorbeeld:

500 ml water

500 ml azijn

30 gram zout

100 gram suiker


Voorbeelden van groenten zoals op de foto:

Radijsjes in kwartjes gesneden.

Wortels in slierten.

Daikon in blokjes met een theelepel kurkuma voor de kleur.

Rode ui in halve ringen.


Andere groenten die eventueel zouden kunnen:

Bloemkool met enkele blokjes rode biet, worden prachtig roze.

Komkommer schijfjes.

Rammenas.

Gember.

Gele of witte ui.

...


✨️ Breng alle ingredienten voor het vocht aan de kook en laat 2 minuten koken, of tot de suiker opgelost is.

✨️ Snij de groenten en doe deze in een propere glazen pot.

✨️ Giet het vocht er heet over en draai de potten onmiddellijk dicht.

✨️ Laat de potten afkoelen en plaats deze in de koelkast.

✨️ Na 24u zijn ze klaar, en blijven weken goed.


Extra toevoeging:


✨ Om de ingemaakte gele ajuin van op bovenstaande foto's te maken werk je als volgt:

✨ Snij 1 gele ajuin met een mandoline zo fijn mogelijk.

✨ Doe de ajuin in een pot met 1/2 theelepel kurkuma poeder.

✨ Vul de pot met het vocht zoals hierboven beschreven.


Commentaires


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page