
Voor 2 personen
30 minuten werk
2 pangasius filets of andere vis naar keuze
2 eetlepels bloem
2 eieren
4 eetlepels panko
1 theelepel gedroogde basilicum
1 theelepel gedroogde peterselie
1 theelepel gedroogde koriander
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel ajuinpoeder
Zout en peper
Olie om te bakken
400 gram witte asperges
2 eetlepels gezouten boter
1 teen knoflook, gehakt
Verse peterselie naar smaak
300 gram aardappelen
Peper en zout
✨️ Kook de aardappelen in de schil in gezouten water en hou warm tot het serveren.
✨️ Meng de panko met de gedroogde kruiden en hak dit kort in de hakmolen of een fijn poeder te bekomen.
✨️ Kluts het ei en kruid goed af met peper en zout.
✨️ Haal de pangasius filet eerst door de bloem, dan het ei en dan het panko mengsel.
✨️ Bak de vis in een pan met een beetje olie op middenhoog vuur tot deze gaar is met een krokante korst.
✨️ Schil de asperges en snij het kontje er af. Bak deze in een klontje boter en een scheutje olie met de verse knoflook. Op voorhand koken hoeft niet, zo blijven ze lekker beetgaar.
✨️ Hak de peterselie en koriander fijn en voeg toe aan de asperges, vlak voor het serveren.
✨️ Werk af met nog wat verse kruiden.
Comments