Voor ongeveer 20 balletjes
30 minuten werk + 15 minuten in de oven
400 gram kippengehakt
1 lente ui
4 theelepel sesamolie
2 theelepel miso
6 eetlepels water
4 eetlepels sake
6 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepel bruine suiker
Sesamzaadjes om af te werken
Shichimi togarashi om af te werken
✨️ Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht)
✨️ Snij de lente ui zo fijn mogelijk
✨️ Meng het kippengehakt met de sesamolie, bosui en miso
✨️ Vorm balletjes van het gehakt de grootte van een walnoot
✨️ Leg de balletjes op een bakplaat met bakpapier en bak deze in de oven, 15 minuten op 200 graden of tot ze gaar zijn en lichtbruin gekleurd zijn
✨️ Maak ondertussen de saus door het water, de sake, de sojasaus en de bruine suiker op laag vuur te verwarmen in een pannetje tot de suiker gesmolten is. Zet het vuur hoger en laat inkoken tot er een soort stroop ontstaat, blijf dan zeker er bij zodat het niet verbrandt.
✨️ Smeer met een borsteltje de balletjes in met de saus
✨️Werk af met wat sesamzaadjes en shichimi togarashi. Let op, deze laatste is pikant, dus een heel klein beetje naar smaak.
✨️ Serveer met noedels of rijst
Comments