
Wanneer de gevulde pasta in promotie staat, koop ik dat altijd. Blijft lang goed in de koelkast en kan je heel veel richtingen mee uit. Buiten de standaard manier van te koken en te serveren met een saus maak ik er vaak soep van. Dan zoek ik wat bij elkaar en het resultaat is heel lekker.
Voor 4 personen als lichte maaltijd
20 minuten werk
100 gram spek
250 gram tortellini (ik gebruikte met vlees vulling)
100 gram boerenkool
1 ui
1 wortel
1/2 blik tomatenblokjes
1 blokje kippenbouillon
1 liter water
1/2 theelepel gedroogde basilicum
100 ml room
✨ Bak het spek krokant in een pot. Voor dit recept maken we maar een pot vuil :)
✨ Snipper ondertussen de ui en snij de boerenkool en wortel in stukjes.
✨ Voeg de ui en boerenkool toe aan het spek en bak kort mee.
✨ Giet het water, kippenbouillon en tomatenblokjes er bij, voeg de basilicum en wortel ook toe. Laat 10 minuten koken.
✨ Voeg de pasta toe en laat nog eens 3 minuten koken.
✨ Voeg de room toe en serveer.
Comments