top of page

Tonijn crudo met kumquats en passievrucht

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 3 jun
  • 1 minuten om te lezen
ree

Een verassende combinatie van tonijn, passievrucht en kumquats. Afgewerkt met chili olie. Een zomerse topper.


Enkele algemene richtlijnen als je vlees of vis rauw wil consumeren:

  • Gebruik zeer verse vlees of vis, liefst van de visboer of de slager.

  • Je kan je vlees of vis eerst in de 48 tot 72 vriezer steken en dan vlak voor het eten ontdooien. Zo durf ik wel rauwe vis eten van de supermarkt. In al die jaren dat ik het doe ben ik nog nooit ziek geworden.

  • Eet onmiddellijk na het klaarmaken op. Laat zeker niet te lang op kamertemperatuur staan.


Voor 2 personen als voorgerecht of 4 personen als hapje

10 minuten werk


250 gram tonijnsteak

2 passievruchten

2 kumquats

Snufje pul biber (Turkse chilivlokken)

Chili olie naar smaak

Zout naar smaak

Kiemgroente om af te werken




✨ Snij de tonijn in plakjes en doe op een bord.

✨ Doe het vruchtvlees van de passievrucht er op.

✨ Snij de kumquats in schijfjes, haal te pitjes er uit en doe op de tonijn.

✨ Strooi de pul biber, zout en chili olie er over.

✨ Versier met kiemgroente.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page