Tonijn crudo met kumquats en passievrucht
- Leen
- 3 jun
- 1 minuten om te lezen

Een verassende combinatie van tonijn, passievrucht en kumquats. Afgewerkt met chili olie. Een zomerse topper.
Enkele algemene richtlijnen als je vlees of vis rauw wil consumeren:
Gebruik zeer verse vlees of vis, liefst van de visboer of de slager.
Je kan je vlees of vis eerst in de 48 tot 72 vriezer steken en dan vlak voor het eten ontdooien. Zo durf ik wel rauwe vis eten van de supermarkt. In al die jaren dat ik het doe ben ik nog nooit ziek geworden.
Eet onmiddellijk na het klaarmaken op. Laat zeker niet te lang op kamertemperatuur staan.
Voor 2 personen als voorgerecht of 4 personen als hapje
10 minuten werk
250 gram tonijnsteak
2 passievruchten
2 kumquats
Snufje pul biber (Turkse chilivlokken)
Chili olie naar smaak
Zout naar smaak
Kiemgroente om af te werken
✨ Snij de tonijn in plakjes en doe op een bord.
✨ Doe het vruchtvlees van de passievrucht er op.
✨ Snij de kumquats in schijfjes, haal te pitjes er uit en doe op de tonijn.
✨ Strooi de pul biber, zout en chili olie er over.
✨ Versier met kiemgroente.












Opmerkingen