top of page

Tom Yum Mosselen

Foto van schrijver: Leen Leen

Als kind en tiener lustte ik ab-so-luut geen mosselen. Nog steeds ben ik geen fan van mosselen natuur. Wél eet ik ze graag met een beetje extra tralala. Vandaag maakte ik mosselen met tom yum pasta en kokosmelk. Ik koos opzettelijk om veel soep te hebben bij de mosselen. Heerlijk.


Voor 2 personen

30 minuten werk


2 kilo mosselen

250 ml kokosmelk

1 zakje Tom Yum pasta, 50 gram

2 wortelen

8 grote champignons

1 ui

25 gram verse koriander

1 spaanse chili



✨ Kuis de mosselen:

✨ Kijk ze een voor een na, de mosselen die open staan of gebroken zijn, gooi je weg.

✨ Met een mes, krab de baard en onregelmatigheden van de mosselen.

✨ Spoel ze minstens drie keer.

✨ Snij de wortel in schijfjes, de ui in halve ringen, de champignons in schijfjes en de spaanse peper in schijfjes. Hak de koriander fijn.

✨ Zet een grote pot op het vuur, voeg de kokosmelk, 200ml water en currypasta toe. Roer goed.

✨ Voeg de wortel toe en laat 5 minuten koken.

✨ Voeg de ui en champignons toe en laat 5 minuten koken.

✨ Voeg de mosselen toe, zet een deksel op de pot en laat 4 minuten koken.

✨ Schep de mosselen goed om en laat nog eens 2 minuten koken.

✨ Wanneer de mosselen open staan, zijn ze goed.

✨ Werk af met de spaanse chili en koriander.

✨ Serveer met rijst of frieten.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page