top of page

Tom Kha Rijst en Kokos Kip

Foto van schrijver: Leen Leen



Voor dit gerecht werd ik geinspireerd door Tom Kha Gai soep. De ster van dit bord is de rijst, al ziet deze er maar gewoontjes uit. Het is een echte smaak bom met de smaken van Tom Kha Gai soep. Er werd currypasta en kokosmelk in verwerkt en dat zorgde voor een rijke rijst ervaring.


Daarnaast serveerde ik kip met een kokos korstje en boontjes.


Voor 4 personen

45 minuten werk


400 gram jasmijn rijst

125 ml kokosmelk

1 pakje (50 gram) tom kha pasta, deze kan je natuurlijk ook zelf maken maar dit is wel zo makkelijk op drukkere avonden.


4 kippen lapjes

2 eieren

3 eetlepels sojasaus

3 eetlepels vissaus

50 gram kokosrasp

20 gram kokosschilfers


Olie om in te bakken


600 gram boontjes

4 eetlepels sojasaus

4 eetlepels sesam olie


Enkele blaadjes koriander

Een lente ui

Enkele schijfjes chili


Voor de rijst:

✨️ Los de Tom Kha pasta op in een scheutje heet water.

✨️ Was de rijst en doe deze in de rijstkoker, voeg hier bij de Tom Kha pasta en de kokosmelk. Vul verder aan tot aan de lijn.

Of kook de rijst met tom kha pasta en kokosmelk in en pot met 475 ml water, zodat je een ratio van 1 deel rijst en 1.5 delen vocht hebt.


Voor de kip:

✨️ Neem twee kommen: doe in kom 1 de eieren, sojasaus en vissaus en klop goed. Doe in kom 2 de kokosrasp en kokosschilfers.

✨️ Haal elk kippenlapje door het ei en dan door de kokos.

✨️ Bak in een pan op middenhoog vuur met wat olie, tot de kip gaar en goudbruin is.


Voor de boontjes:

✨️ Kuis de boontjes en doe in een hete pan met olie. Bak ze tot ze beetgaar en goudbruin zijn.

✨️ Dresseer ze met sojasaus en sesamolie.

✨️ Werk het gerecht af met koriander, lente ui en chili.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page