
Geïnspireerd op het gerecht "Pla Pao", traditioneel gegrild op de barbecue in een zoutkorst. Ik maakte een versie in de oven, met een heerlijke dipsaus en rijst.
Voor 2 a 3 personen.
Voor de vis:
2 goudbrasem, in hun geheel, zonder ingewanden en ontschubt.
1 limoen
1 stuk gember van 5cm
3 lente ui
10 kaffir limoen blaadjes (diepvries)
1 rode chili
Zout
Olie
Voor de dipsaus:
Sap van 1 limoen
4 eetlepels vissaus
4 eetlepels lichte sojasaus
2 tenen knoflook
1 lente ui
15 gram verse koriander
1 theelepel suiker
1 spaanse chilipeper
Voor de afwerking:
2 lente ui
30 gram koriander
1/2 rode ui
Enkele schijfjes spaanse chili
Rijst
Voor de vis:
✨️ Snij de limoen, gember en chili in schijfjes, snij de lente ui in drie.
✨️ Vul de buikholte van de goudbrasem met alle elementen.
✨️ Leg de goudbrasem in een ovenschaal, bestrooi rijkelijk met zout en besprenkel met olie.
✨️ Bak de goudbrasem in de oven op 180 graden gedurende 40 a 50 minuten, of tot ze helemaal gaar is.
Voor de dipsaus:
✨️ Doe alle ingredienten in een hakmolen en hak tot er een groffe saus ontstaat.
Voor de afwerking:
✨️ Snipper de lente ui in de lengte en leg in een kom met ijswater, dan krult ze mooi op.
✨️ Snij de koriander, chili en rode ui fijn.
✨️ Serveer de vis met lente ui, koriander, chili en rode ui er op.
✨️ Serveer met rijst en de dipsaus er naast.
Comments