
Het speciale element in dit gerecht is ongetwijfeld de gegrilde limoen. Het sap van de gegrilde limoen zorgt voor een licht gerookte smaak in de dressing. Super lekker bij deze kort gebakken tonijn.
Ik grilde de tonijn de dag er voor op de barbecue, en de tonijn bakte ik in de pan. Hou je niet in om de tonijn ook op de barbecue te bakken voor extra smaak!
Voor twee personen als voorgerecht of klein hoofdgerecht.
30 minuten werk
2 limoenen
2 tonijnsteaks
3 eetlepels witte sesam zaadjes (niet geroosterd)
Olie om in te bakken
Voor de dressing
Sap van 2 gegrilde limoen
4 eetlepels mirin
4 eetlepels lichte sojasaus
4 eetlepels sesam olie
Voor het slaatje
1/2 Ananas
1/2 Komkommer
1 Rode ui
Voor de afwerking:
Sesam zaad
Chili
Koriander
Rode ui

✨ Grill de limoen op de barbecue tot de randen zwart zien. Dit kan desnoods ook in een pan, maar dan mis je de gerookte smaak.
✨ Maak het slaatje: Snij de ananas, komkommer en rode ui zo fijn mogelijk.
✨ Maak de dressing: Meng alle ingredienten voor de dressing in een kommetje.
✨ Bereid de tonijn voor: dep ze droog en wentel ze in de sesam zaadjes.
✨ Doe wat olie in een pan en zet op hoog vuur.
✨ Bak de tonijn kort, 1 minuut langs alle kanten.
✨ Dresseer het bord: Leg op de bodem het slaatje, snij de tonijn en leg op het slaatje, Giet de dressing langs de tonijn om zo een spiegel te creëren. Werk af met chili, rode ui, sesam zaad en koriander.
✨ Serveer eventueel met rijst.
Comments