"Tantanmen ramen": Japanse noedelsoep met sesam en gehakt
- Leen
- 15 sep
- 1 minuten om te lezen

Tantanmen ramen is een populaire Japanse noedelsoep die geïnspireerd werd door de Chinese keuken. Het is een van mijn favoriete variaties van ramen, en ik maak het regelmatig thuis. Ik geef er natuurlijk mijn eigen zwier aan.
Voor 4 personen
30 minuten werk
600 gram ramen
Voor de bouillon:
800 ml kippenbouillon of 1 liter water en 2 bouillonblokjes
4 eetlepels sesampasta (tahini)
300 ml ongezoete sojamelk
Voor het gehaktmengsel:
500 gram rundgehakt of varkensgehakt
Olie om in te bakken
1 theelepel gehakte gember
2 teentjes gehakte look
3 eetlepels donkere sojasaus
De toppings:
1 bok choy
2 pijpajuin
100 gram sojasscheuten
Sesamzaadjes
Crispy chili olie naar smaak (Lao Gan Ma natuurlijk)
Maak de soep:
Breng de kippenbouillon aan de kook in een pot.
Doe hier bij de tahini en sojamelk.
Proef en kruid eventueel bij met lichte sojasaus, zout of miso.

Maak het gehaktmengsel:
Doe het gehakt in een pan met een scheutje olie, doe hierbij de look en gember. Bak rul tot het gaar is.
Doe de donkere sojasaus erbij en laat kort meebakken.
Bereid de toppings voor:
Bak de bok choy kort in een pan tot deze beetgaar is.
Snij de pijpajuin in ringen.
Kook de noedels gaar, ik gebruik verse noedels en kook ze 2 minuten mee in de bouillon.
Voeg alles samen:
Doe de noedels in een kom, giet hierover een portie van de soep.
Versier met het gehakt, bok choy, sojascheuten, pijpajuin, sesamzaad en crispy chili olie.










Opmerkingen