top of page

"Tantanmen ramen": Japanse noedelsoep met sesam en gehakt

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 15 sep
  • 1 minuten om te lezen
ree

Tantanmen ramen is een populaire Japanse noedelsoep die geïnspireerd werd door de Chinese keuken. Het is een van mijn favoriete variaties van ramen, en ik maak het regelmatig thuis. Ik geef er natuurlijk mijn eigen zwier aan.


Voor 4 personen

30 minuten werk


600 gram ramen


Voor de bouillon:

800 ml kippenbouillon of 1 liter water en 2 bouillonblokjes

4 eetlepels sesampasta (tahini)

300 ml ongezoete sojamelk


Voor het gehaktmengsel:

500 gram rundgehakt of varkensgehakt

Olie om in te bakken

1 theelepel gehakte gember

2 teentjes gehakte look

3 eetlepels donkere sojasaus


De toppings:

1 bok choy

2 pijpajuin

100 gram sojasscheuten

Sesamzaadjes

Crispy chili olie naar smaak (Lao Gan Ma natuurlijk)




Maak de soep:

  • Breng de kippenbouillon aan de kook in een pot.

  • Doe hier bij de tahini en sojamelk.

  • Proef en kruid eventueel bij met lichte sojasaus, zout of miso.

ree

Maak het gehaktmengsel:

  • Doe het gehakt in een pan met een scheutje olie, doe hierbij de look en gember. Bak rul tot het gaar is.

  • Doe de donkere sojasaus erbij en laat kort meebakken.


Bereid de toppings voor:

  • Bak de bok choy kort in een pan tot deze beetgaar is.

  • Snij de pijpajuin in ringen.


  • Kook de noedels gaar, ik gebruik verse noedels en kook ze 2 minuten mee in de bouillon.


Voeg alles samen:

  • Doe de noedels in een kom, giet hierover een portie van de soep.

  • Versier met het gehakt, bok choy, sojascheuten, pijpajuin, sesamzaad en crispy chili olie.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page