Taco's met "Cherry cola pulled chicken"
- Leen
- 21 mei
- 1 minuten om te lezen

Ik kreeg weer eens iets in mijn koppeke... Cherry cola pulled chicken – omdat kip en frisdrank samen een verrassend lekker duo vormen. Langzaam gegaard tot ultieme malsheid, met een zoete en kruidige saus die je doet afvragen waarom je dit niet eerder hebt geprobeerd. Perfect in een taco, of gewoon rechtstreeks uit de pan (ik oordeel niet).
Ik serveerde er pico de gallo bij, een Mexicaanse pittige grove salsa.
Voor 6 personen
1 uur werk
Voor de pulled chicken:
1 kg kippenborst of dijfilet zonder been
1 blikje cherry cola (geen zero)
20 gram boter
4 eetlepels donkere sojasaus
1/2 theelepel gerookte paprika
Zout en peper naar smaak
4 eetlepels ketchup
16 taco's (kleine zachte tortillas)
Enkele limoenen
✨ Doe de kip in een pot.
✨ Giet de cola er over heen, samen met de boter, gerookte paprika, sojasaus, peper en zout.
✨ Laat dit 30 minuten rustig pruttelen.
✨ Pluis de kip met behulp van twee vorken.
✨ Doe een portie kip tussen elke taco, en bak deze kort aan in de pan zodat ze krokant worden.
✨ Serveer met pico de gallo, recept vind je hier
Tip: je kan de kip ook per portie invriezen
Comments