
Ik eet héél graag taco's in alle vormen, vandaag besloot is wat creatief te doen en ze te vullen met goed gekruide scampi en een frisse rode kool en venkel salade.
Ik gebruikte voor de scampi's een potje cajun kruidenmengeling, dat is vrijwel overal te koop maar kan je ook zelf maken met:
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel ajuinpoeder
1 theelepel chilivlokken of cayennepeper
1 theelepel zout
Voor 4 personen
30 minuten werk
12 zachte kleine tortilla's
36 a 40 scampi
2 eetlepels cajun kruidenmengeling
3 eetlepels olie
Voor de rode kool-venkelsalade:
1/4 rode kool
1 ajuin
1/2 knol venkel
2 eetlepels azijn
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel suiker
zout naar smaak
Voor de sriracha mayonaise:
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels sriracha
Voor de afwerking:
2 limoenen
lente ui
✨ Snij de rode kool, ajuin en venkel zo fijn mogelijk. Doe het in een kom.
✨ Voeg de azijn, zout, suiker, zout en olijfolie toe. Masseer dit goed in. zet even opzij.
✨ Meng de scampi met de kruiden en olie.
✨ Bak ze in een zeer hete pan tot ze gaar zijn. Haal de scampi er uit maar laat de kruidige olie in de pan.
✨ Bak de tortilla's kort aan in de kruidige olie.
✨ Meng de mayonaise met de sriracha

✨ Maak de taco's: leg op elke tortilla wat salade en enkele scampi.
✨ Werk af met limoensap, lente ui en de sriracha mayonaise.
Комментарии