top of page

Taco's met cajun scampi en rode kool-venkel salade

Foto van schrijver: Leen Leen

Ik eet héél graag taco's in alle vormen, vandaag besloot is wat creatief te doen en ze te vullen met goed gekruide scampi en een frisse rode kool en venkel salade.


Ik gebruikte voor de scampi's een potje cajun kruidenmengeling, dat is vrijwel overal te koop maar kan je ook zelf maken met:

1 eetlepel paprikapoeder

1 theelepel gerookt paprikapoeder

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel ajuinpoeder

1 theelepel chilivlokken of cayennepeper

1 theelepel zout


Voor 4 personen

30 minuten werk


12 zachte kleine tortilla's

36 a 40 scampi

2 eetlepels cajun kruidenmengeling

3 eetlepels olie



Voor de rode kool-venkelsalade:

1/4 rode kool

1 ajuin

1/2 knol venkel

2 eetlepels azijn

2 eetlepels olijfolie

1 theelepel suiker

zout naar smaak


Voor de sriracha mayonaise:

4 eetlepels mayonaise

2 eetlepels sriracha


Voor de afwerking:

2 limoenen

lente ui





Snij de rode kool, ajuin en venkel zo fijn mogelijk. Doe het in een kom.

Voeg de azijn, zout, suiker, zout en olijfolie toe. Masseer dit goed in. zet even opzij.


Meng de scampi met de kruiden en olie.

Bak ze in een zeer hete pan tot ze gaar zijn. Haal de scampi er uit maar laat de kruidige olie in de pan.

Bak de tortilla's kort aan in de kruidige olie.


Meng de mayonaise met de sriracha


Maak de taco's: leg op elke tortilla wat salade en enkele scampi.

Werk af met limoensap, lente ui en de sriracha mayonaise.

Комментарии


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page