
Sushi Tapas, Sushi charcuterie board, Sushi hand roll DIY station, decontructed sushi.... Allemaal namen die ik in mijn hoofd had hier voor. Allessinds, allemaal verschillende elementen mooi geschikt met de bedoeling van je eigen mini sushi rolletje te maken en direct in je mond te steken. Wij aten dit voor de tv terwijl we "Spirited Away" keken.
Ik durf eigenlijk elke vis rauw te eten die minstens 72 uur ingevroren is geweest, zo zijn alle potentiele parasieten en bacterieën dood. Dit is overgens bij wet verplicht in België in alle restaurants. Ik koop ze al ingevroren en laat ze 12 uur ondooien in de koelkast en eet ze dan op. Laat ze niet meer van 30 minuten uit de koelkast staan voor je ze opeet. Ik doe dat al jaren en ben nog nooit ziek geweest. Wil je dit niet, vraag dan advies aan de visboer.
Voor 3 personen als maaltijd
1 uur werk
Ik legde volgende elementen op mijn plank, de dingen met een sterretje naast leg ik hier onder verder uit
✨ Tonijn Sashimi
✨ Zalm Sashimi
✨ "Spicy tuna" salade*
✨ Zalm tartaar met mango
✨ "Kani sarada" surimoi salade*
✨ Tamago Nigiri*
✨ Edamame met zwart zout, uit de vriezer
✨ Sojasaus
✨ Japanse mayonaise met sriracha (kewpie)
✨ Wasabi
✨ Krokante nori (Gim) uit de aziatische winkel
✨ Sushi rijst*
✨ Ingemaakte komkommer op Japanse wijze*
✨ Ingemaakte daikon op Japanse wijze*
✨ Ingemaakte gember uit de aziatische winkel
Sushi rijst
Ik ben een absolute nul in het koken van sushi rijst op het vuur. Ik maakte mijn sushi rijst in een rijst koker en deed er 1 eetlepel mirin bij per 100 gram rijst.
"Spicy tuna" salade
✨ Hak 100 gram verse tonijn en meng met 1 eetlepel Japanse mayonaise (kewpie) met 1 theelepel Sriracha saus
"Kani Sarada"
Tamago Nigiri
✨ Kluts 2 eieren en voeg een snuf zout en 1/2 theelepel suiker toe.
✨ Doe ze in een ramekin.
✨ Stoom gedurende 3 minuten
✨ Snij in plakjes
✨ Maak een langwerpig bolletje van de sushi rijst.
✨ Plaats het plakje tamago op de nigiri
✨ Smeer de bovenkant in met Japanse mayonaise ✨ Brand af met de bunsenbrander
Dit is natuurlijk niet de traditionele manier om tamago nigiri te maken, maar dit was haalbaar in mijn keuken en was ook heel lekker.
Ingemaakte daikon
Ingemaakte komkommer
Comments