top of page

Ingemaakte komkommer op Japanse wijze

Foto van schrijver: Leen Leen



Ik heb deze komkommers eens als hapje gekregen in een Japans restaurant en was direct verkocht... Gelukkig is dit super makkelijk om thuis te maken... Ik gebruik kleine komkommertjes maar dit kan ook met grote komkommer. Eens gemaakt blijft dit zeker een maand goed in de koelkast.


Voor 1 grote pot

10 minuten werk + 5 dagen wachten


500 gram kleine komkommers

300 ml water

300 ml azijn

100 ml lichte sojasaus

50 ml mirin

3 eetlepels suiker


sesam olie om af te werken

sesam zaadjes om af te werken

✨ Was en snij de komkommer in schijfjes en doe ze in een propere pot.

✨ Voeg het water, azijn, sojasaus, mirin en suiker toe.

✨ Schud goed en plaats ze minstens 5 dagen in de koelkast zodat alle smaken er goed kunnen in trekken.

✨ Werk af met sesamolie en sesam zaadjes om te serveren.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page