top of page

Ingemaakte daikon op japanse wijze

Foto van schrijver: Leen Leen

Lekker zoetzure daikon vind ik altijd lekker, ik zou heel die pot zo leeg eten. Dit is lekker als bijgerecht bij sushi, noedels, ramen... lekker fris bij rijke gerechten.



Voor een grote pot 5 minuten werk + 3 dagen wachten


1 daikon

50 ml sake

100 ml mirin

80 ml rijst azijn

30 gram zout

30 gram suiker

450 ml water


✨ Schil de daikon en snij hem door de helft in de lengte.

✨ Snij elke helft in halve maantjes.

✨ Doe de daikon in een propere pot.

✨ Giet alle overige ingrediënten er over en meng goed door elkaar.

✨ Laat drie dagen trekken in de koelkast.

✨ Dit is 3 weken houdbaar in de koelkast, als je proper werkt.

Itadakimasu!



Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page