top of page

"Kani Sarada" Japanse surimisalade

Foto van schrijver: Leen Leen

"Kani Sarada" betekend letterlijk "Krab Salade" maar word in Japan meestal gemaakt met surimi, een goedkoper alternatief voor krab. Er bestaan eindeloze variaties op Kani Sarada, ik maakte mijn eigen versie met wat ik lekker vind. Je kan dit natuurlijk ook maken met echte krab!


Voor 2 personen als bijgerecht of hapje

5 minuten werk


100 gram surimi sticks

1 wortel

1 lente ui

1 theelepel geroosterde sesamzaadjes

1 theelepel sojasaus

1 theelepel mirin

1 theelepel rijst azijn


✨ Trek de surimi sticks uit elkaar, zodat je sliertjes hebt. Doe ze in een kom.

✨ Snij de wortel in sliertjes met een dunschiller. Doe bij de surimi.

✨ Snij de lente ui in ringen. Doe bij de surimi.

✨ Doe alle andere ingrediënten er bij en meng goed.

Itadakimasu!


Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page