
Een lekker en makkelijk gerechtje met aubergine. Naar mijn mening een ondergewaardeerde groente. Ik maakte de aubergine met een zoet-zoute saus met o.a. honing. Die smelte gewoon op de tong.
Voor 4 personen als hoofdgerecht
30 minuten werk
2 aubergines
1 eetlepel witte sesam zaadjes
Rijst om er bij te serveren
Zonnebloem olie of een andere neutrale olie om in te bakken
Bieslook of lente ui om af te werken
voor de saus:
2 eetlepels honing
2 eetlepels donkere sojasaus
3 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels mirin
2 teentjes knoflook, gehakt
✨ Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.
✨ Snij de aubergine in partjes. Laat de schil er aan, zo valt deze niet uit elkaar tijdens het bakken.
✨ Giet een royale scheut olie in een pan en verwarm op middelhoog vuur.
✨ Doe de aubergine in de pan en laat 5 minuten bakken aan een kant.
✨ Draai om en laat nog eens 5 minuten bakken.
✨ Overgiet de aubergine met de saus. zet het deksel op de pan en laat nog eens 5 minuten bakken.
✨ Versier met sesamzaadjes en lente ui.
✨ Serveer met rijst.
Comments