top of page

Steak tartare met Japanse smaken

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 3 dagen geleden
  • 2 minuten om te lezen

Een klassieke steak tartare krijgt in dit gerecht een verrassende Japanse twist. Perfect als voorgerecht of als hapje.



Enkele algemene richtlijnen als je vlees of vis rauw wil consumeren:

  • Gebruik zeer verse vlees of vis, liefst van de visboer of de slager.

  • Je kan je vlees of vis eerst in de 48 tot 72 vriezer steken en dan vlak voor het eten ontdooien. Zo durf ik wel rauwe vis eten van de supermarkt. In al die jaren dat ik het doe ben ik nog nooit ziek geworden.

  • Eet onmiddellijk na het klaarmaken op. Laat zeker niet te lang op kamertemperatuur staan.



Voor 2 personen als voorgerecht of voor 6 personen als hapje

10 minuten werk


250 gram gepelde steak

1 theelepel furikake

1 theelepel sesamzaad (gemengd zwart en wit)

2 eetlepels lichte sojasaus

2 eetlepels mirin

1 lente ui


Krokante nori (gim)




  • Je kan de steak met een mes hakken, maar ik gebruikte hiervoor een hakmolentje.

  • Snij de steak in blokjes en doe deze in de hakmolen, en mix dan gedurende 3 seconden. Dan was het voor mij de gewenste consistentie.




  • Snij de lente ui in fijne ringen.

  • Voeg de lente ui, mirin, sojasaus, furikake en sesamzaad toe en meng goed door elkaar.



  • Je kan nu twee richtingen uit: in de vorm van een hapje of in de vorm van een hoofdgerecht (zie foto's)

  • Voor het hapje: maak een quenelle met behulp van twee theelepels. Plaats de quenelle op een stukje krokante nori.

  • Werk af met furikake, sesamzaad en lente ui.



  • Voor het voorgerecht: Gebruik een serveer ring om de steak tartare te dresseren, doe dit op een mooi bord.

  • Werk af met furikake, sesamzaad en lente ui. Ik deed er ook een rauw eigeel op.

  • Leg er langs enkele blaadjes krokante nori.


  • Extra tip: serveer met rijst en komkommersalade voor een complete maaltijd.


Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page