
Een variatie op de klassieke shakshuka, normaal enkel een pittige tomatensaus en eieren. Ik maak er een volwaardige maaltijd van door vlees en meer groenten toe te voegen. Serveer met turks brood.
Voor 3 a 4 personen als hoofdgerecht
25 minuten werk
300 gram merguez worsten
4 eieren
3 tomaten
1 paprika
1 ui
1 eetlepel tomaten concentraat
2 tenen knoflook
30 gram feta
Snufje van elk: komijn, koriander, pul biber
Scheutje olie
Peper en zout naar smaak
Koriander
1 turks brood
✨ Haal het vlees uit de worstjes en rol er balletjes van. Je kan natuurlijk ook gewoon de worst in stukjes snijden en zo bakken maar ik vond dit zelf mooier ogen.
✨ Bak de balletjes gaar in een pan met olie.
✨ Leg de balletjes opzij.
✨ Snij de tomaat, paprika en ui in kleine stukjes.
✨ Bak de tomatenconcentraat in een hete pan met olie zodat de smaken vrij komen.
✨ Plet de knoflook en voeg toe.
✨ Voeg de komijn, koriander en pul biber toe. Laat enkele minuten mee bakken, roer goed.
✨ Voeg de tomaat, paprika en ui toe. Laat 15 minuten pruttelen.
✨ Maak putjes in het mengsel en breek in elk putje een ei.
✨ Zet het deksel op het vuur en laat 3 minuten mee garen. Zet het vuur uit wanneer het ei nét niet gaar is, het gaart zeker nog even verder door de hitte. Het doel is om gestold eiwit en vloeibaar eigeel te hebben.
✨ Leg de balletjes in de tomatensaus.
✨ Versier met feta en verse koriander.
✨ Serveer onmiddellijk met warm turks brood.
Commentaires