
Voor 4 personen
30 minuten werk
300 gram ongekookte rigatoni
300 gram erwten (diepvries)
2 venkelworsten (of 2 boerenworsten en 1/2 theelepel venkelzaadjes)
125 ml light room
80 gram pistachenoten
80 gram grana padano
25 gram verse basilicum
2 tenen knoflook
Peper en zout
✨️ Kook de erwten 5 minuten of tot ze gaar zijn en giet af.
✨️ Rasp de grana padano en pel de knoflook.
✨️ In een maatbeker, doe de erwten, room, basilicum, grana padano en knoflook. Hou een beetje erwten, basilicum, kaas en pistachenoten apart ter decoratie.
✨️ Mix met een staafmixer tot een gladde saus. Proef en kruid eventueel bij.
✨️ Snij de worsten open en haal de vulling er uit. (Meng met de venkelzaadjes). Leg deze in toefjes in een pan en bak tot deze gaar en krokant zijn.
✨️ Kook de rigatoni al dente in een pot en giet af, laat enkele eetlepels pasta water in de pot.
✨️ Meng de saus met de pasta en laat nog even op het vuur staan tot alles verhit is.
✨️ Leg een portie pasta op een bord, leg hier op de stukjes worst en decoreer met erwten, basilicum, pistachenoten en kaas.
Comments