top of page

Rigatoni met erwt-pistache saus en venkelworst

Foto van schrijver: Leen Leen


Voor 4 personen

30 minuten werk



300 gram ongekookte rigatoni

300 gram erwten (diepvries)

2 venkelworsten (of 2 boerenworsten en 1/2 theelepel venkelzaadjes)

125 ml light room

80 gram pistachenoten

80 gram grana padano

25 gram verse basilicum

2 tenen knoflook

Peper en zout


✨️ Kook de erwten 5 minuten of tot ze gaar zijn en giet af.

✨️ Rasp de grana padano en pel de knoflook.

✨️ In een maatbeker, doe de erwten, room, basilicum, grana padano en knoflook. Hou een beetje erwten, basilicum, kaas en pistachenoten apart ter decoratie.

✨️ Mix met een staafmixer tot een gladde saus. Proef en kruid eventueel bij.

✨️ Snij de worsten open en haal de vulling er uit. (Meng met de venkelzaadjes). Leg deze in toefjes in een pan en bak tot deze gaar en krokant zijn.

✨️ Kook de rigatoni al dente in een pot en giet af, laat enkele eetlepels pasta water in de pot.

✨️ Meng de saus met de pasta en laat nog even op het vuur staan tot alles verhit is.



✨️ Leg een portie pasta op een bord, leg hier op de stukjes worst en decoreer met erwten, basilicum, pistachenoten en kaas.


Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page