top of page

"Pumpkin spice" lasagna met pompoen

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 29 okt 2024
  • 2 minuten om te lezen

Ik heb een missie, en die is om te laten zien hoe veelzijdig en lekker pompoen kan zijn. Ik maakte een lasagna met pompoen en "Pumpkin spice" smaken er in verwerkt. "Pumpkin spice" is een kruidenmengeling dat heel populair is in Amerikaanse dessert of in latte's.


Deze zijn te koop bij Albert heijn (merk Verstegen), online heel makkelijk te vinden of in een Amerikaanse of Britse supermarkt. De smaak is te vergelijken met speculooskruiden of vijfkruidenpoeder, dus deze zijn ook een goede vervanger voor wie geen "Pumpkin spice" kan vinden.


Ik heb hard nagedacht over hoe ik de pompoen kon verwerken in de lasagna en heb uiteindelijk gekozen voor een gehaktsaus te maken met pompoen in plaats van tomaat. Het resultaat was heerlijk! Ik had bezoek, en de schaal was volledig leeg.


Ik maakte ze een dag op voorhand, zodat ik ze enkel nog moest afbakken op de moment zelf. Ze lasagna was zeer smeuĆÆg tijdens het serveren maar de dag er na werd ze stevig. Zelf heb ik voorkeur voor een smeuĆÆge lasagna, maar de liefhebbers kunnen ze dus op voorhand afbakken of laten rusten voor een stevigere lasagna.



Voor een grote lasagna voor zeker 8 personen

1 uur werk + nog afbakken in de oven


Voor de pompoen gehaktsaus:

1 kastanje of hokkaido pompoen

300 ml kippenbouillon of water

1 ui

1 theelepel pumpkin spice

500 gram kippengehakt

2 eetlepels olijfolie


Voor de bechamelsaus:

30 gram boter

30 gram bloem

1 liter melk

250 gram geraspte mozzarella

Peper en zout naar smaak


Overige ingrediƫnten:

2 pakjes verse lasagna bladen (500 gram in totaal)

3 bollen mozzarella



Maak de pompoen gehaktsaus:

āœØļø Verwarm de oven voor op 200 graden.

āœØļø Snij de pompoen in partjes, snij enkele schijfjes er van af om op het einde de lasagna te versieren.

āœØļø Snij de pompoen in blokjes, schillen hoeft niet. Doe ze in een ovenschaal en besprenkel met olie en kruid met peper en zout.

āœØļø Bak de pompoen gedurende 25 minuten of tot ze gaar is

āœØļø Snipper ondertussen de ui, Stoof deze in een grote pan met wat olie.

āœØļø Voeg het kippengehakt toe en bak rul.

āœØļø Kruid met de pumpkin spice, peper en zout.

āœØļø Haal de pompoen uit de oven, doe ze in een blender samen met de bouillon en mix tot een gladde puree.

āœØļø Giet de pompoen bij het gehakt.



Maak de bechamelsaus:

āœØļø Smelt de boter in een steelpannetje.

āœØļø Doe de bloem er bij, roer met een garde tot de bloem ruikt naar cake.

āœØļø Voeg beetje per beetje de melk toe en blijf ondertussen goed roeren.

āœØļø Kruid met peper en zout.

āœØļø Voeg de geraspte mozzarella toe.


Bouw de lasagna, gebruik hier voor dezelfde ovenschaal waar we de pompoen in geroosterd hebben. Minder afwas :)

āœØļø begin met een laagje gehaktsaus, dan een laag lasagnabladen, dan bechamel, gehaktsaus, lasagnabladen.... herhaal tot alles op is.

āœØļø Snij de bollen mozzarella in schijfjes en schik over de lasagna heen.

āœØļø Leg de schijfjes pompoen er ook mooi op.

āœØļø Bak in de oven gedurende 30 minuten op 180 graden. Indien je de lasagna eerst in de koelkast zet, laat ze dan 15 minuten langer bakken.

Commentaires


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page