
Risotto in de oven... deze techniek had ik zien passeren op tiktok en ik was zeer zeer skeptisch. Ik had het dan toch maar eens geprobeerd en het resultaat was top! Ik doe het dus op geen andere manier meer. Ik heb al enkele verschillende soorten risotto op deze manier gemaakt en het lukt elke keer :) Wij aten hier nog een stukje zalm bij.
Bij een klassieke risotto werken we met een ratio van 1:3 met bouillon. Omdat er hier pompoen in de bouillon verwerkt zit merkte ik dat een ratio van 1:4 beter is. Eigenlijk maak ik eerst een pompoensoep waar ik dan risotto van maak.
Voor 4 personen als bijgerecht
20 minuten werk + 45 minuten in de oven
100 gram arborio rijst
1/2 pompoen
1 ui
350 ml groentenbouillon of water en 1 blokje groentenbouillon
50 ml witte wijn
50ml Room
50 gram parmezaanse kaas, geraspt, van een blok
100 gram geitenkaas
Handje pecannoten
Peper en zout naar smaak
Scheutje olijfolie
✨ Verwarm de oven voor op 180 graden.
✨ Snij de pompoen in blokjes, schillen hoeft niet.
✨ Snij de ui in blokjes.
✨ Zet een pot op het vuur met een scheutje olijfolie, stoof de ui kort aan.
✨ Voeg de pompoen en bouillon toe.
✨ Laat 10 minuten koken of tot de pompoen gaar is. Mix met een staafmixer. Kruid naar smaak met peper en zout.
✨ Doe de rijst in een ovenschaal. Voeg de pompoensoep/bouillon en wijn toe.
✨ Bedek de schaal met aluminiumfolie en bak 45 minuten in de oven.

✨ Haal de risotto uit de oven en voeg de room en parmezaanse kaas toe. roer goed om.
✨ Versier met de geitenkaas en pecannoten.
✨ Serveer onmiddellijk.
Comments